Share This Article
De mai bine de cinsprezece ani, Poem Chocolat cultivă pasiunea pentru deserturi rafinate în atelierul situat în orașul Brăila. Lansat inițial sub numele de Poem Caffé, brand-ul celebrează ciocolata artizanală sub formă de praline, tablete și figurine.
În urmă cu 18 ani, în orașul Brăila, cofetăria Poem Caffé începea comercializarea unei game largi de deserturi rafinate. Cum succesul nu a întârziat să apară, proprietarii încep să studieze cicolata, unul dintre cele mai bine solicitate produse. Plecând de la acest succes, în 2022 a fost creat brand-ul Poem Chocolat. Business de familie, afacerea începe dezvoltarea sub supravegherea Pastry Chef-ului Vera Maxim, creatoarea Poem Caffé și Poem Chocolat.
Începutul
Dezvoltat de Vera Maxim, marca începe producția și comercializarea unor produse precum praline sau macarons. Cu studii de patiserie și ciocolaterie în Franța, Vera Maxim a participat la numeroase competiții internaționale. Studiul intens avea să să fie recompensată cu argint pentru o sculptură în ciocolată la prestigioasa competiție Culinary-World-Cup (2022). Vera Maxime ste sufletul și mintea din spatele mărcilor Poem Caffé și Poem Chocolat.

După finalizarea studiilor la Academia de Studii Economice (ASE), Vera Maxim a decis să-și urmeze pasiunea pentru dulciuri. Astfel, decide să urmeze studii la Lenôtre – École des Arts Culinaires din Paris. A continuă să se perfecționeze, obținând premii la concursuri naționale și internaționale în domeniu. Printre acestea se numără și medalia de argint la World Culinary Cup (Luxemburg-2022), obținută la secțiunea Sculptură în Ciocolată.
Business-ul
Lansat de Vera Maxim, magazinul este situat în plin centrul capitalei, pe Calea Victoriei. Printre deliciile regăsite aici se numără praline trase în ciocolată sau faimoasele macarons. Acestea sunt completate de tablete cu ciocolată din Ghana, Tanzania și Peru. Alunele, arahidele și migdalele sunt măcinate în cadrul ciocolateriei, zahărul fiind utilizat în cantități reduse. Fructele utilizate la piureuri sunt furnizate de o livadă din județul Brăila.
După cum ne menționa Anamaria Ason, fiica Pastry-Chef-ului Vera Maxim, recent au-fost lansate o serie de rețete cu praline. Printre acestea se numără una cu miso roșu japonez, una cu porumb ușor afumat și alune. Deliciile continuă cu o rețetă care include migdale și coriandru, precum și hrișcă asociată cu migdale. Fireste, nu lipsesc rețetele clasice, cele care includ caramel, căpșuni și fistic, produse lucrate în laboratorul din Brăila.
Poem Caffé – București, Calea Victoriei 122, detalii AICI