PLACĂ DE SURF DIN BUTOAIE DE WHISKY

0
674
Glenmorangie The Original

Grain Surfboards și Glenmorangie au semnat un parteneriat pentru a realiza plăci de surf unice, acestea fiind produse din lemnul butoaielor de whisky. Plăcile de lemn sunt extrase de la butoaiele din lemn de stejar alb, folosite anterior la maturarea celor mai bune whisky-uri Glenmorangie, astăzi ele oferind pasionaților unele dintre cele mai bune plăci de surf. Pentru fiecare surf sunt utilizate aproximativ douăsprezece plăci de lemn din stejar, construcția fiind completată cu cedrul alb cultivat în Maine și cedrul roșu din vestul Statelor Unite.

Glenmorangie The Original

Renumit pentru creațiile sale inovatoare în materie de whisky, Glenmorangie a avut inspirația de a aduce la viață lemnul rezultat din butoaiele în care se produce “The Orginal”. “De cele mai multe ori oamenii ne întreabă ce se întâmplă cu butoaiele de whisky care și-au încetat ciclul de viață”, menționează domnul Dr. Bill Lumsden (Director Distilare în cadrul Glenmorangie). “Dincolo de aceste butoaie există oameni care împărtășesc viziunea noastră creativă, pasiunea și răbdarea de a realiza un produs de calitate, lemnul rezultat de la butoaie pornind pe un alt drum”, completează dânsul. Lucrând alături de Grain Surfboards, Glenmorangie a creat o serie de plăci în ediție limitată, majoritatea dintre acestea fiind produse din lemnul rezultat de la butoaiele în care au fost maturate whiky-urile Glenmorangie The Original. Butoaiele se prezintă cu plăci din lemn curbate, mai largi spre mijlocul lor, în timp ce capetele sunt înclinate pentru a se potrivi cu raza cilindrului. Spre surprinderea noastră, fiecare doagă este saturată de scotch. A trebuit să găsim o modalitate optima de a prelucra lemnul, el trebuind să fie foarte bine uscat înainte de a începe să lucrăm pe el. Nefiind mulțumiți cu o estetică simplă, am căutat o modalitate de a utiliza aceste butoaie într-un mod cât mai authentic. Cum trecutul nostru se regăsește în construcția de ambarcațiuni, iar stejarul este unul dintre cele mai bune materiale pentru ramele de barcă, am căutat să realizăm “coloana vertebrală” a plăcii de surf din acest material nobil și rezistent.

În efortul de a găsi o utilizare cât mai bună a structurii din lemn, constructorul a decis transformarea tuturor cadrelor interne pentru fiecare placă. De asemenea, găsirea unei modalități optime de a ține în mod eficient fiecare tambur și de a le tăia într-o manieră potrivită a devenit o provocare, artizanii Grain Surfboards reușind să stabilească o cale perfectă pentru a realiza această operațiune. “Înlocuirea placajului marin a constituit întotdeauna un obiectiv pentru noi. Prin utilizarea lemnului provenit de la butoaiele de whisky, am reușit să găsim materialul potrivit pentru a duce la bun sfârșit acest proiect”, a declarat un reprezentat al producătorului Grain Surfboards. O problemă a fost greutatea stejarului, acesta fiind mai greu decât lemnul de cedru, soluția fiind construcția din trei bucăți a fiecărei plăci (practic, stejarul se regăsește doar în centrul plăcii, lateralele ei fiind produse din lemn de cedru – mult mai ușor). Soluția a dus la micșorarea greutății, sporind totodată eficiența plăcii. Adăugați acestei linii și aripioarele realizate tot din lemnnul provenit de la butoaiele de whisky, rezultatul final contituind o mândrie pentru constructor. Trebuie menționat și faptul că, fiecare placă “Glenmorangie Original Surfboard” este realizată manual în magazinul din York Maine. Pentru cei interesați, prețul unei astfel de plăci se ridică la circa 5500,00 Dolari. Mai multe detalii aici (www.grainsurfboards.com).

Glenmorangie The Original

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.