Pivniţele Rhein & CIE 1892, un nou concept!

0
32
Detaliu meniu (foto Pivnițele Rhein & CIE 1892)

Pe 2 decembrie am vizitat Pivnițele Rhein & CIE 1892 din Azuga, motivul fiind lansarea noului concept al producătorului. Deținute de The Iconic Estate – parte din Alexandrion Group – pivniţele Rhein vor ilustra spiritul regal, longevitatea și istoria mărcii.

Spumant Rhein (Foto Pivnițele Rhein & CIE 1892)

Conceptul va reda rafinamentul complexului, dezvoltat de familia Rhein – la solicitarea Regelui Carol I – la finalul secolului XIX. Totodată, urmează să fie pusă în valoare moștenirea culturală, precum și conexiunea cu Casa regală a României. Produs la Pivniţele Rhein & CIE din 1892, spumantul Rhein devine Furnizor Oficial al Casei Regale a României în 1904. Continuă astăzi acest rol, fiind prezent la evenimentele Casei regale a României.

Conceptul

Prezența la eveniment a fost onorată de dl. Nawaf Salameh (Fondatorul și Președintele Alexandrion Group). “Vom realiza călătoria în trecut și vom reînvia spiritul și eleganța avute de acest loc în urmă cu 130 ani. Pivniţele Rhein & CIE 1892 produc fără întrerupere, de mai bine de un secol, vin spumant prin metoda tradițională. Ne dorim să onorăm memoria fondatorilor Pivnițelor Rhein: Regele Carol I și frații Rhein”.

Nawaf Salameh (Președinte Alexandrion group)

Demersul are ca obiectiv transformarea pivinițelor într-un spațiu istoric, oamenii vizitându-l pentru tradiția sa în producția de vinuri spumante. “O producție care este realizată prin metoda tradițională, cu fermentație secundară în sticlă, un proces foarte meticulos și complex. Bine controlat, vinul constituie baza, timpul și temperature de fermentare constituie factori esențiali în producția spumantului”, compleetază Nawaf Salameh.

Restaurantul

Oaspeții vor realiza un tur al cramei și vor afla informații utile despre modul cum se produce acest spumant. Totodată, la dispoziția lor va fi noul meniu regal, o reinterpretare a preparatelor savurate de Familia Regală a României. “Nu vom mai avea un simplu restaurant, ci va fi un concept unic în România”, menționează dl. Salameh. Chef Ecaterina Paraschiv a creat meniul, rafinamentul fiind amplificat de vinurile The Iconic Estate.

Pivnitele Rhein & CIE 1892 (Azuga)

Fiindcă am pomenit de meniul servit în cadrul vizitei, poate ar fi bine să menționăm și câteva ingrediente folosite. Astfel, am regăsit gravelax de păstrăv, somon, sfeclă roșie, pudră de zmeură, ierburi de grădină, mămăliguță în pesmet. Smântâna a fost asociată cu pudră de brad și kadaif deshidratat. Totodată, la desert s-a bucurat de Pavlova citrice, bezea, pralină de ghimbir și pudră de mentă. În semn de prețuire pentru Casa Regală a României, Pivnițele Rhein vor lansa spumantul Regina Margareta (în ediție limitată).

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.