Pivnițele Rhein, 130 de ani de istorie!

0
40
Pivniţele Rhein & CIE Azuga 1892

În urmă cu 130 de ani, orașul Azuga era martorul apariției primului spumant românesc: Pivnițele Rhein & CIE Azuga 1892. Aniversarea a coincis cu un alt important eveniment: 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand I și Reginei Maria!

Dr. Nawaf Salameh (Președinte & Fondator Alexandrion Group)

Furnizor al Casei Regale din 1904, Rhein a fost servit la dineul care a urmat ceremoniei de încoronare. Marcă veche, spumantul este cunoscut în istorie ca Spumantul Regilor, al elitei și evenimentelor istorice din perioada 1900 – 1948. La 130 de ani de la înființare, spumantul păstrează rafinamentul pe care îl avea la trecerea între secolele 19/20. Pivnițele Rhein au o tradiție neîntreruptă în producția de vinuri spumante.

Tradiția

Fermentat în sticlă, după metoda tradițională de obținere a șampaniei, spumantul trece printr-un proces meticulos și complex de producție. Vinul constituie baza, timpul și temperatura fiind esențiale în producția prețioasei băuturi. Domeniul include o cramă supraterană, un muzeu cu cele mai importante repere ale mărcii, alături de o pensiune și restaurant. De altfel, aici regăsiți o reintepretare a preparatelor preferate ale Casei Regale.

“Șampania Regilor. O istorie a primei fabrici de șampanie din România” – foto Alexandrion Group

“Aniversăm 130 ani de când a fost pusă piatra de temelie pentru construcția Pivnișelor Rhein & CIE Azuga 1892. În 1886, când Wilhelm Rhein – primul dintre cei trei frați Rhein – sosea la Azuga, zona era aproape pustie. Înțelegând potențialul zonei, Regele Carol I a sprijinit constituirea cramei, frații Rhein punând bazele unui imperiu. Sunt mândru că Alexandrion Group poate duce mai departe tradiția Pivnițelor”, a spus Nawaf Salameh.

Evenimentul

Pentru a marca momentul, istoricul Dorin Stănescu a lansat “Șampania Regilor. O istorie a primei fabrici de șampanie din România”. Un efort de cercetare materializat într-o monografie care dezvăluie elementele care au dus la succesul spumantului Rhein. Totodată, cartea este o referință la dezvoltarea fără precedent a localităților non-industrializate. Pivnițele Rhein & Cie 1892 sunt un martor privilegiat al modenizării Vechiului Regat.

Detalii aici – SPUMANT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.