Pirelli, cinci drumuri de iarnă

0
37

Pirelli – este timpul să vă schimbați anvelopele, momentul fiind perfect pentru a vă regândi stilul de condus și pentru a vă bucura de peisajele acoperite cu zăpadă – într-o siguranță deplină. Pentru cei cu spirit de aventură, producătorul de anvelope Pirelli a ales cinci destinații de vacanță – în colțuri diferite ale Europei – cu provocarea de a simți controlul complet al mașinii dumneavoastră, cu ajutorul anvelopelor potrivite.

cinci drumuri de iarna

Uneori, mai ales în sezonul rece, abordarea cea mai neconvențională este să încetinești și să descoperi frumusețea naturii, varianta optimă fiind o vacanță în țările cu climă rece. Practic, este o regândire a modului de a conduce, fără a scădea însă din plăcerea de a conduce –  zăpada forțând majoritatea locuitorilor Europei să-și schimbe anvelopele (obligatorie începând cu 15 noiembrie – inclusiv în România). Evident, singurul nostru contact cu zăpada o reprezintă anvelopele, omătul și gheața fiind “dușmanii” ce nu trebuiesc subestimați. De aceea, producătorul de anvelope Pirelli recomandă să aveți întotdeauna echipamentul potrivit – adaptat sezonului de iarnă. De fapt, atunci când călătoriți în siguranță – mai ales când peisajul suferă transformări, iarnă oferind un spectacol feeric – nu există un sentiment mai plăcut decât acela de pierdere noțiunea timpului (atunci când vă aflați la bordul mașinii personale), admirând peisajele ce se scurg lin prin fața ochilor dumneavoastră. Iar secretul unei vacanțe reușite îl reprezintă controlul asupra iernii, oferit de noile anvelope Pirelli, ceea ce vă permite să vă bucurați de unele dintre cele mai fermecătoare regiuni ale Europei.

Andalusia Road

Andaluzia (Spania) – Această regiune este un paradis în timpul iernii, temperaturile sale oferind unele dintre cele mai plăcute tururi, începând cu Sevilla și Cordoba, terminând cu Almería. Țînând cont că în apropiere este masivul Sierra Nevada, Granada oferă unele dintre cele mai reci temperaturi, zona fiind una deosebit de importantă pentru pasionații sporturilor de iarnă (sute de kilometri de pârții fiind răspândite pe pantele lanțului muntos). De asemenea, nu puteți rata un tur în Alpujarras – o regiune situată la granița dintre provinciile Granada și Almeria – aici putând fi vizitate aproximativ cincizeci de sate pitorești, micuțele case albe amintind de perioada stăpânirii maure.

Bretagne Road

Bretania (Franța) – Cu țărmuri marcate în nuanțe de roșu și gri, măturate de vânturi și măcinate de furia oceanului, Bretania reprezintă una dintre cele mai spectaculoase destinații. Regiunea îți oferă posibilitatea să descoperi traseele situate de-a lungul coastei, zona cea mai pitorească fiind în departamentul Finistère – denumit “marginea lumii” datorită poziționării la marginea Atlanticului. Natura este sălbatică, liniștea fiind marcată de prezența farurilor ce îndrumă navele către siguranță porturilor, aproximativ cinsprezece dintre acestea fiind încă operaționale și deschise pentru vizitare. Cel mai evocator dintre acestea este farul din Île Vierge – situat la aproximativ o jumătate de oră de orașul Brest – înalt de 82,5 metri, fiind cel mai mare din această parte a Europei. În același timp, pe micuța insulă “Ouessant” – ce poate fi vizitată cu o linie feribot din Brest – regăsim farul Stiff, operațional din anul 1700, el oferind superbe priveliști asupra oceanului Atlantic.

Julier Pass

Julier Pass (Elveția) – Trecerea Alpilor în timpul iernii reprezintă o provocare pentru fiecare dintre noi, sosirea înghețului însemnând (și) închiderea majorității rutelor. Însă, există locuri de trecere fermecătoare – precum Julier Pass (sau Passo del Giulio) – o cale detrecere situată la granița dintre Italia și Elveția. Este un traseu de aproximativ șaizeci de kilometri, ce poate fi acoperit într-un timp destul de scurt – ținând cont de altitudine – curbele purtându-vă spre St. Moritz și Thusis. Drumul principal este “Cantonale 3”, o rută ce oferă o vedere spectaculoasă asupra Alpilor Retici și a Lai da Marmorera (ce face parte din Parc Ela – o arie naturală protejată), înainte de a coborâ de-a lungul curbelor line.

Romantische Strasse

Romantische Strasse (Germania) – Situat în Germania, ruta este una dintre cele mai cunoscute din Europa. Cu vederi impresionante asupra pantelor alpine și arhitectura medievală a diferitelor orașe și sate – împrăștiate de-a lungul rutei, pe o distanță de aproximativ 370 de kilometri – șoseaua oferă o experiență de călătorie spectaculoasă. Traseul începe în orașul Würzburg și se termină în micuța localitate Füssen, de-a lungul ei întâlnind nenumărate castele și sate pitorești, alături de peisaje naturale impresionante.

Transilvania Road

Transilvania (România) – Până acum câțiva ani această destinație era destul de ignorată de majoritatea turiștilor, însă, frumusețea Carpaților și satele pitorești au început să atragă din ce în ce mai mulți oaspeți. Transilvania combină peisaje uluitoare cu satele tradiționale, oferind un amestec cultural, arhitectural și culinar marcate de influențe săsești, românești și maghiare. O regiune ce oferă castele (cel mai proeminent fiind cel de la Bran) – acesta oferind și inspirația pentru faimoasa carte “Dracula” a lui Bram Stoker – și numeroase biserici fortificate. Despre castelul Bran se știe că a fost construit în cursul secolului al XIV-lea, el fiind o “poartă” aflată pe granița de munte dintre Principatul Transilvaniei și Țara Românească, vegetația bogată fiind acoperită de o pătură albă de omăt în timpul iernii. La numai câțiva kilometri regăsim cetatea țărănească de la Râșnov și orașul Brașov (cu aerul său germanic) – completate de orașele Sibiu și Sighișoara, ultimul fiind un oraș ce ți-a păstrat aproape integral aerul medieval.  Sursă articol – Pirelli.com.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here