PHUM BAITANG, REFUGIUL CAMBODGIAN

Phum Baitang

Inspirat de zicala lui Leonardo da Vinci, “simplicity is the ultimate sophistication”, al doilea hotel al lui Arnaud Zannier din Cambodgia (Phum Baitang) a fost inaugurat recent, el reprezentțnd un studio de puritate al formei și autenticitățîi. Proprietarul și fondatorul lanțului Zannier Hotels este un pasionat al ospitalității, hotelurile inaugurate fiind conduse după propriile sale valori. “Inovația, integritatea, simplitatea și urmărirea excelenței, sunt valorile după care eu mă conduc”, menționează domnul Zannier.

Rezultatul acestei filozofii se vede în proprietățile unice, ele fiind amplasate în cele mai frumoase părți ale lumii, fiecare reședință beneficiind de o abordare caldă și personală. Cel la care mă refer în cadrul acestui material se numește Phum Baitang, un refugiu elegant ce ocupă o suprafață de aproximativ opt hectare de grădini luxuriante și câmpuri de orez din apropierea Siem Reap, una dintre cele mai spectaculoase provincii din Cambodgia. Cele patruzeci și cinci de vile din lemn, cu acoperișuri din paie, sunt construite în stilul satului tradițional din regiune și sunt completate de mijloace de transport locale – celebrele tuk-tuk. La origine o fermă veche, clădirea a fost transformată întrun elegant lounge, scaunele din rattan și covoarele orientale din plus amintind de perioada de aur a Cambodgiei. De asemenea, restaurantul hotelului – Bay Phsar – dispune de o mică piață, locul de unde oaspeții își pot alege propriile ingrediente și mirodenii proaspete, în timp ce orezul provine de la câmpurile situate pe proprietate.

Un Spa (cu influențe regăsite în templele locale) se află la dispoziția oaspeților, alături de un pavilion de yoga, un bar și o piscină în aer liber – ce vă invită la relaxare după explorarea templelor antice din apropiere. În ce privește camerele, acestea sunt situate în vile spațioase, împărțite în douăzeci și cinci de reședințe cu o suprafață de aproximativ șaizeci metri pătrați și douăzeci de vile tip pool, cu o suprafață de șaptezeci șapte metri pătrați (alături regăsind o zonă de grădină, piscină privată și pavilion lounge). Toate vilele reflectă stilul tradițional cambodgian, luxul oferit incluzând băi din lemn și piatră, articole de toaletă Aesop și sisteme de divertisment de ultimă generație. Elementele interioare sunt realizate din materiale ecologice, precum lemnul, piatra și paiele, ceea ce îl face pe fiecare oaspete să se simtă în comuniune cu natura. Odată cu trecere timpului, fiecare dintre cei care îi trec pragul vor resimți schimbări semnificative la nivel senzorial, experiențele oferite de Phum Baitang îndemnând la visare. Mai multe detalii aici (www.zannierhotels.com) – Foto: Design Hotels; text de: Mihai Leonard.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here