Patru orășele de vizitat pe Coasta Etruscă!

0
172
Coasta Etruscă (Toscana)

Patru orășele merită să fie vizitate pe coasta etruscă, pe linia care se întinde de la Castiglioncello și până la Piombino, o zonă care găzduiește unele dintre cele mai frumoase plaje din Toscana. Alături de aceste plaje – dincolo de apa strălucitoare – cu siguranță o să regăsiți un peisaj rural pitoresc, cu liniște profundă și specialități culinare sau vinicole, regiunea fiind un magnet de-a lungul istoriei pentru unii dintre cei mai renumiți pictori!

Riparbella (vedere spre mare)

Riparbella – scufundat între șiruri de viță de vie și plantații de măslin, micuțul sat Riparbella este îmbogățit de parfumul plantelor speicifce ale Mediteranei. Cu origini care merg până în perioada etruscă – circa 600 î.Hr. – satul oferă oaspeților străduțe cu numeroase comori arhitecturale, precum Oratoriul Mânăstirii Maria della Grazia (secolul al XVI-lea) sau biserica San Giovanni Evanghelista (secolul al XIX-lea), aceasta din urmă fiind ridicată pe locul unei biserici mult mai vechi. La câțiva kilometri de oraș regăsim și grădina Scornabecchi, locul unde poteci bine marcate te poartă de-a lungul patrui trasee naturale de excepție, fiind totodată și locul unde poți lua lecții de călărie. Evident, fiindcă ne aflăm în Toscana, iubitorii de gourmet nu vor fi dezamăgiți, Riparbella fiind bine-cunoscut pentru vinurile de înaltă calitate și excelentul ulei de măslinem un ingredient care îmbunătățește gastronomia locală cu arome inegalabile;

Santa Luce (câmp de lavandă)

Santa Luce – amplasat pe dealurile care se rostogolesc către mare, satul este înconjurat de câmpuri de grău și plantații de măslini. Lângă oraș regăsim Oaza Lipu – un parc natural provenit din construcția unui baraj – care se întinde pe o suprafață de circa 105 hectare, un paradis pentru numeroase specii de păsări. Câmpuri de levandă (mai ales în lunile iunie și iulie) sunt pur și simplu de vis, parfumul relaxant al acestei plante fiind o atracție pentru turiștii care ajung în zonă. Cu atâta frumusețe în regiune, nue ste de mirare că aici se află Lama Tzong Khapa Institute – un renumit centru budist – pe măsură ce oamenii caută locuri pentru liniște și meditație. explorarea luminii naturale este completată de experiențele a patru vinuri locale, a pastelor și, desigur, a peștelui și cărnii pregătite după specificul local. Orașul este structurat în jurul vechiului castel, cu urme de turnuri și ziduri de apărare încă vizibile;

Casale Marittimo (panoramă oraș)

Casale Marittimo – poziționar în vârful unui deal 0 cu vedere la valea râului Cecina – satul constituie o atracție deosebită, motivul fiind splendidele vederi asupra mării și plajei situate la circa 12 kilometri distanță. Satul este o dovadă a poporului estruc, cel care popula zona înainte de cucerirea romană, urmele locuirii lui fiind vizibile și astăzi: un vechi sat din secolul al VII-lea î.Hr. și necropola Casa Nocera (locul unde principii războinici erau înmormântați). De asemenea, tot aici regăsim patru vile imperială romane și clădiri sau biserici din perioada medieval. După o zi de vizitat, aveți ocazia să savurați tot ce este mai bun din zonă – specialități culinare și vinuri de calitate – fără să uitați de smochinele urcate, biscuiții cantucinni sau perele specifice locului: pera del curato;

Guardistallo (vedere străduță oraș)

Guardistallo – ultimul pe lista mea este un sătuc poziționat perfect între mare și vegetația abundentă a locului, Guardistallo fiind un loc excellent pentru a vă bucura de coasta etruscă. Cu toate acestea, numele localității derivă din cuvintele germane Warda (privește) și Stall (loc), potrivite având în vedere dealul pe care este construită. Punctul culminant al întregii zone Val di Cecina este Teatrul Marchionneschi – construit în anul 1882 – cu 180 de locuri. Tot aici regăsim și mânăstirea Val Serena, un loc potrivit pentru rugăciune și reflecție. Printre produsele locale se pot numără diferite lichioruri – precum aloisia sau nocino – sau patru produse de îngrijire personală, toate acestea fiind realziate cu ajutorul ierburilor cultivate în interiorul mânăstirii. Pe lângă aceste produse unice, nu uitați să încercați specialitățile locale de polenta, uleiul de măsline extravirgin IGP și pâinea tipică zonei, cunoscută sub numele de Ciuchino. Detalii despre Toscana AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here