Patek Philippe, ediție limitată Calatrava

0
586
Patek Philippe (Ediție aniversară Plan-les-Ouates )

Patek Philippe sărbătorește finalizarea noii sale facilități de producție din Plan-les-Ouates (Geneva) prin lansarea unei ediții limitate a modelului Calatrava, un ceas exclusiv ce beneficiează de o curea din oțel inoxidabil și un design unic. De altfel, este o tradiție ca manufactura elvețiană să însoțească evenimente majore din istoria ei corporativă cu lansarea unor ceasuri commemorative, realizate în ediție limitată.

Patek Philippe (imagine laterală)

Iar aici putem să rememorăm două exemple notabile: celebrele Ref. 5500 Pagoda și Ref. 5029 Minute Repeater care au fost prezentate publicului în cursul anului 1997, ceasurile evidențiind inaugurarea oficială a noii producții în Plan-les-Ouates. Pentru a aduce un omagiu punerii în funcțiune a noi facilități de producție – un flagship de dimensiuni impresionante pentru crearea, dezvoltarea și producția de ceasuri Patek Philippe – manufactura elvețiană și-a reafirmat tradiția prin dezvoltarea unui exclusiv și neobișnuit Calatrava, proiectat special pentru acest eveniment.

Patek Philippe (detaliu față-verso)

Iar acest nou ceas Ref. 6007A-001 Calatrava se remarcă prin carcasa și rama largă din oțel polișat, un material foarte rar în colecțiile Patek Philippe și râvnit printre colecționari de pretutindeni. Designul cadranului reflectă o față dinamică și inimitabilă. De altfel, scala orară cu markere unghiulare și indicatoarele de oră și minute amintesc de modelul Ref. 6006 Calatrava (realizat în cursul anului 2017), integrarea Calibrului 324 SC – cu deschidere la ora 3 sau numeralele arabe – fiind elemente care contribuie la o arhitectură vibrantă și mult mai incitantă a cadranului.

Patek Philippe (detaliu curea)

Stilul grafic subliniază personalitatea tehnică a cadranului. În același timp, nuanța gri-alabastru este un element de semnătură însoțit de un finisaj satinat subtil, care contrastează vizbil cu elementele albe ale cadranului, precum și cu cifrele arabe sau indicatoarele din aur alb. În centrul său, cadranul dispune de o textură în stil “carbon” care se joacă cu lumina și poate fi interpretată ca o notă de subsol enigmatică, o referință la lumea high-tech. O altă caracteristică a ceasului este cureaua din piele de vițel cu cusături albe, structura ei în relief amintind de țesăturile textile delicate.

Patek Philippe (detaliu cadran)

În finalul materialului nostru, trebuie spus că ceasul ref. 6007A-001 Calatrava este realizat într-o ediție limitată de 1000 piese – cu un diametru de 40 mm – în timp ce carcasa beneficiează de geam din cristal de safir și este marcată cu o cruce Calatrava și inscripția “New Manufacture 2019”. De altfel, anul 2019 este momentul când primele grupuri de lucru au început să se mute în noua facilitate de producție. Totodată, trebuie spus că stilul exclusiv al ceasului reprezintă un simbol de durată pentru acest nou capitol din extraordinara istorie a manufacturii Patek Philippe.

Detalii aici: Patek Philippe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.