Share This Article
În perioada 05/26 aprilie, Patek Philippe invită pasionații orologeriei de înaltă precizie să descopere colecția Rare Handcraft (2025). Desfășurată în Geneva, expoziția omagiează paleta largă de tradiții artizanale, precum gravura manuală, email-ul cloisonné sau pictura manuală.

De asemenea, artizanii mărcii orologere aduc publicului arta producției de email flinqué și paillonné, precum și micromarqueterie din lemn. Oaspeții vor avea inclusiv posibilitatea să-i urmărească pe artizani în timp ce lucrează, demonstrându-și virtuozitatea la fața locului. Cu ocazia evenimentului, Patek Philippe va expune în premieră două piese din colecția Rare Handcraft. Acestea fac parte din cele 78 de piese produse cu această ocazie.
Colecția
Expuse pentru prima dată la Geneva, piesele fac parte din ediția limitată a mărcii orlogere. Cu toate că se numără printre nuemroșii participanți la Watches and Wonders, marca organizează propriul său evenimente (5/26 aprilie). Piesele prezentate aici sunt rodul măiestriei artizanilor mărcii, o artă executată zilnic cu atenție la detalii. Pentru anul 2025, Patek Philippe propune pasionaților de orologerie o colecție formată din 78 de piese.

Dintre acestea, 23 sunt ceasuri de masă, un ceas de birou, 10 ceasuri de buzunar. De asemenea, sunt prezente 44 ceasuri de mână din colecțiile Calatrava și Golden Ellipse. Pentru a marca evenimentul, marca orologeră a oferit la final de martie primele imagini cu două dintre creațiile sale. Prima piesă este un ceas de mână Yellow-Crested Cockatoo Golden Ellipse. Ceasul prezintă un cadran din email cloisonné îmbogățit cu o pictură în miniatură.
Piesele
Cea de-a doua piesă este ceasul de masă Skiing in Days Gone By, produs cu ajutorul tehnicii email-ului cloisonné. În cadrul acestei tehnici decorative, firele de aur sunt-plasate într-un anume-design și umplute cu email-pentru a crea o scenă. Deasupra acestui strat de email sunt pictate (manual) cu delicatețe diferite scene. Pentru a realiza aceste capodopere (unice), artizanii mărcii elvețiene s-au inspirat din temele create cu secole în urmă.

Un exemplu este simbolul păsării, o interpretare elvețiană a unui tablou din mătase a artistului japonez Itô-Jakuchi (sec. XVIII). Un alt exemplu este ceasul în formă de cupolă, acesta luându-și reperele din design-ul elvețian de secol XX. Centrul cadranului este produs din piele, un element care face trimitere către interiorul unei cabane de schi elvețiene. În final, nu ne nerămâne decât să vă invităm să treceți pragul acestei expoziții.
PATEK PHILIPPE – Rue du Rhône 41, detalii AICI.