Paris Fashion Week, primul eveniment digital

0
12
PFW Digital - Dior (backstage - fall20)

Paris Fashion Week Online (PFWO) pare să fie destul de aglomerat – ținând cont că vorbim de ținutele masculine – nu mai puțin de 68 de evenimente urmând să se desfășoare de-a lungul celor cinci zile de prezentare. Subliniind vibrația colecțiilor masculine, opt noi case au fost adăugate în calendarul oficial de Fédération de la Couture et de la Mode, instituția care coordonează evenimentul de modă. Sezonul, care va prezenta publicului colecții primăvară/vară 2021, se desfășoară între joi (9 iulie) și luni (13 iulie).

Paris Fashion Week Digital (Dior Men)

Bine de menționat, datorită pandemiei de coronavirus, săptămânile de modă au suferit transformări radicale, evenimentul dedicat bărbaților fiind cuprins între sezonul de couture (întins pe trei zile, cu punct final pe 8 iulie) și unul dedicat bărbaților (patru zile, la Milano), care începe pe 14 iulie. Noii veniți sunt nume notabile din segmentul masculine, precum Kolor – o apreciată casă japoneză de modă; Isabel Marant Homme – vedeta rock-n-roll-ului francez; Ernest W. Baker – o etichetă originară din Portugalia.

Celelate cinci noi mărci participante sunt etichete frnceze (Alled-Martinez, Cool TM, Egonlab) și două din Statele Unite (Kidsuper, cu sediul în Brooklin și Reese Cooper, din Eagle Rock – California). Calendarul colecțiilor masculine debutează joi (9 iulie – 0ra 10:00) cu Etudes, o etichetă franceză experimentală remarcată pentru colaborările sale unice (cu mărci precum Adieu și până la Porter, Keith haring sau Wikipedia). Sezonul de prezentare a ținutelor masculine se încheie luni seara (13 iulie – ora 19:30) cu brandul Lamaire.

Paris Fashion Week (calendarul evenimentului)

Ziua inaugurală include prezentări online ale unor jucători mari din piață, precum JW Anderson, Y/Project sau Berlutti. Joi debutează Egonlab, în timp ce vineri este o zi plină, mărci precum Louis Vuitton, Yohji Yamamoto, Rick Owens, Dries Van Noten urmând să fie acompaniate de debutantul Ernest W. Baker. Spre deosebire de sezonul european obișnuit, unde spectacole de modă erau realizate în mod tradițional la o oră distanță, Paris Menswear din luna iulie are programate evenimente la fiecare jumătate de oră.

În fine, trebuie să amintim că, printre mărcile cunoscute, vor fi prezente și nume preecum Balmain Homme, Loewe, Hermès, Lanvin, Dior Men sau Thom Browne. Comentând acest eveniment, Fédération de la Couture et de la Mode a menționat că: “Consiliul de administrație al Chambre Syndicale de la Mode Masculine are plăcerea să anunțe nominalizarea Dunhill drept membru cu drepturi depline. Ca atare, casa britanică va participa de acum la toate evenimentele desfășurate în calendarul de modă parizian”.

Detalii aici: PFWO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here