Cinci experiențe dulci în Paris

0
473

Paris nu înseamnă doar Tour Eiffel sau Louvre. Este locul unde întâlneşti unul dintre cele mai rafinate produse, un loc ce constituie un paradis pentru fanii… ciocolatei! Pentru gurmanzi, Parisul este un loc aparte, creativitatea maeştrilor culinari nu cunoaşte limite. Cum în perioada următoare se apropie Paştele (anul acesta el coincide cu Paştele Ortodox), nenumăratele ciocolaterii ale oraşului pot fi o sărbătoare pentru ochii şi papilele gustative ale dumneavoastră. Fie că vorbim de o tabletă, de o sculptură în ciocolată sau chiar de… o rochie din ciocolată, acest sortiment – renumit în capitala franceză – nu trebuie ratat. Evident, este o artă să le descoperi și… să le guști!

Lafayette Gourmet Haussmann – Pe tot parcursul anului, secţiunea de produse alimentare de lux din cadrul Galeriilor Lafayette oferă o selecţie dintre cele mai mari nume din industria ciocolatei. Galler, Ducasse sau L’éclair de Génie oferă o gamă largă de produse şi… créations! Un punct important este reprezentat de decizia Galeriilor Lafayette de a combina “arta gastronomiei” (Lafayette Gourmet) cu departamentul house & home sub acelaşi acoperiş – pe bulevardul Haussman – în încercarea de a sărbători tot ce este mai bun pe acest segment. (Boulevard Haussmann 35, Opéra – Grands Boulevards – 9e Arondisment);

Maison Lenôtre – Imaginație şi artizanat, acestea sunt ingredientele casei pariziene, reţetele fiind dezvoltate din produse atent selecţionate, oferind celor care le trec pragul o gamă largă de produse din ciocolată. Moştenitoare a unor tehnici tradiţionale, Maison Lenôtre te aşteaptă cu experienţe gastronomice intense şi surprinzătoare, bomboanele din ciocolată, meniurile festive, vinul şi champagne fiind atent selectate de domnul Olivier Poussier (cel mai bun Sommelier în anul 2000). Alături, vei întâlni unele dintre cele mai fine prăjituri şi produse de patiserie, cele care aveau să aducă faima la nivel internaţional al casei Lenôtre. (Avenue Victor Hugo 48, Champs-Élysées – Arondisment 16e);

Angelina – Inaugurată în 1903 de către cofetarul austriac Antoine Rumpelmayer (sub arcadele Rue de Rivoli), reprezintă unul din locurile care trebuiesc neapărat vizitate în capitala franceză. Elegant şi rafinat, Angelina reprezintă de aproape 100 de ani un loc unde poţi servi o ciocolată caldă şi produse de patiserie iconice, precum “Le Mont-Blanc” – ce combină frişcă şi crema de castane. De-a lungul unui secol, Angelina a constituit un punct de reper pentru prăjiturile şi produsele de patiserie rafinate – decorul, realizat de arhitectul Belle Epoque Edouard-Jean Niemars, fiind plin de farmec şi rafinament. Un loc unic, unde te poţi bucura încă de celebra băutură din ciocolată caldă şi tortul Mont-Blanc, ale cărui reţete sunt un secret bine pazit de peste un secol. (Rue de Rivoli 226, Louvre – Arondisment 1er).

Pierre Hermé – Chef Pierre Hermé se află deja la a patra generaţie de patiseri din regiunea Alsaciei, fiind renumit atât în Franţa, cât şi în Japonia şi Statele Unite ale Americii, el fiind chiar denumit de publicaţia Vogue drept “Picasso-ul patiseriei”. Pierre Hermé a urmat cursurile şcolii de la Fauchon, ulterior el punându-şi îndemânarea la dispoziţia clienţilor din Japonia, unde a cunoscut un succes fulminant datorită talentului său inegalabil. Reîntors în Paris, el inaugurează propriul magazin în Rue Bonaparte 72, în prezent el fiind un veritabil “templu” al deliciilor dulci. (Rue Bonaparte 72, Musée d’Orsay – Saint-Germain-des-Prés – 6e Arrondissement);

Pierre Marcolini – În cele trei magazine din Paris pe care le deţine în Paris, acest ciocolatier belgian oferă o rafinată şi, totodată, inspirată ciocolată haute-couture. Ciocolată pentru orice ocazie, ce oferă noi experienţe gastronomice, maestrul ciocolatier belgian fiind mereu în căutarea excelenţei. Utilizând materie primă de calitate din întreaga lume, el propune celor care îi trec pragul creaţiile sale inovatoare, cu arome originale, ce oferă un gust de neegalat iubitorilor de dulciuri. O colecţie exclusivă, creată special pentru ocazii precum Paştele… iar printre ele putem numi una cu adevărat extraordinară: Ephemeral Collection. (Rue de Seine 89, Musée d’Orsay – Saint-Germain-des-Prés – 15e Arrondissement);

Mai multe informații aici: STYLE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.