Panforte, deliciu din provincia Siena!

0
220
Panforte - Deliciu din Siena

Panforte este un tort cu densitate foarte mare, originea lui fiind regăsită în perioada medieval. La început, tortul era produs de călugări în numeroasele mânăstiri din provincial Toscana și oferit ca dar simbolic la diferite ocazii speciale, desertul trecând încet în mâna farmiciștilor epocii: zahărul, migdalele, fructele confiate și condimentele erau produse la fel de prețioase precum era aurul, ingredient care erau păstrate în borcane din sticlă pe rafturile din lemn al diferitelor farmacii. În cele ce urmează, doresc să vă familiarizez cu modul de preparare al acestui produs tipic toscan și, de ce nu, să vă invit să-l preparați și dumneavostră!

Panforte (deliciu din Siena)

Așadar, produsul este tipic uneia dintre cele mai cunoscute regiuni din Italia în ce privește arta culinară. Un tort unic, foarte condimentat și dulce. Mirosul este dominat de aroma mierii și a condimentelor iuți, produsul oferind un parfum adevărat Crăciunului, cele două arome fiind însoțite de cele ale migdalelor și cojilor de portocală. Pentru a realiza acest delicious tort sunt necesare următoarele ingredient: 350 gr. migdale, 150 gr. coajă de portocală confiată, 150 gr coajă de citron confiat, 150 gr. făină, 10 gr. condimente, 150 g de miere, 150 gr. zahăr glazură și 3 linguri apă. ca mod de preparare, începeți cu încălzirea cuptorului până la 180° C și introduceți migdalele pentru câteva minute. Într-un castron mare adăugați migdalele prăjite, făina, cojile confiate de portocală și citron – tăiate mărunt – și condimentele, ingredientele fiind foarte bine amestecate.

Panforte di Siena (Toscana)

Între timp, căptușiți cu hârtie de copt o formă rotundă (de preferință cu o dimensiune de circa 18 cm). Topiți la foc mic – într-o cratiță mica – mierea și zahărul, împreună cu 3 linguri de apă mestecând încontinu. Când sunt complet topite și devin ca un sirop gros și auriu, îndepărtați cratița de pe foc. Se toarnă siropul peste ingredientele din cistron și se amestecă cu o lingură până devine un aluat omogen. Ulterior, aluatul se scoate și se introduce în forma de copt (tapetată cu hârtia de copt) și se netezește la suprafață cu ajuorul unei linguri. Presărați suprafața cu zahăr glazurat și coaceți produsul timp de aproximativ 25 – 30 minute, apoi scoateți Panforte din cuptor și lăsați-l să se răcească, ulterior el fiind scos din forma de copt și presărat generos cu zahăr pudră. Sper să vă placă și să-l realizați pentru finalul de an. A Presto!

Mai multe informații aici: EXPLORE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here