Panerai Radiomir California & 8 Days

0
30
Panerai Radiomir Collection

Panerai Radiomir celebrează trecutul, ca o recunoaștere a bogatului său patrimoniu. O afirmare empatică a identității. O revenire la originile sale. Panerai îsi pune semnătura pe două noi și sofisticate interpretări ale modelului Radiomir. Cele două modele se bazează pe ceasul original, un proiect dezvoltat în cursul anului 1936, la solicitarea “Grupului Submarin din cadrul Marinei Regale Italiene”, ele fiind comandate pentru unitățile de asalt și unele dintre primele ceasuri specializate din lume.

Panerai Radiomir California

Astăzi, ceasul se întoarce sub forma Radiomir California (cu o carcasă de 47 mm) și Radiomit 8 Days (cu o carcasă de 45), în încercarea Panerai de a-și valorifica trecutul, aducând totodată omagiu unei dimensiuni interesante, complet documentate din punct de vedere istoric. Acesta este rolul modelului Radiomir California, un ceas care amintește de design-ul originar al primului model Panerai – cel care avea să fie folosit de-a lungul celui de-al Doilea Război Mondial. Este distinctive, modelul prezentându-se cu un cadran auriu și tonuri de maro închis, dar cu un design vizual original – orele fiind formate din numerale romane, arabe și marcaje speciale în dreptul orelor 3, 6 și 9. De asemenea, pe cadran nu există nicio referință la producător, o condiție fundamental pentru un instrument care la acea vreme se dorea a păstra secretul militar. Noul model este consecvent din punct de vedere istoric, întrucât ceasul originar dispunea de un cristal Plexiglas®, în timp ce carcasa este din oțel inoxidabil AISI 316L, finisajul fiind o referință la efectul de uzură a timpului.

Aceste detalii sunt folosite pentru a contribui la identitatea vintage a modelului Radiomir 8 Days, ceasurile fiind disponibile exclusiv în boutique-urile Panerai. Cadranul ceasului are o structură de tip sandwich și include cuvintele “8 giorni brevettato”. Cele două noi ceasuri radiomir dispun de mecanisme mecanice de ultimă generație, dezvoltate în întregime de Manufactura Panerai din Neuchâtel. Ambele ceasuri dispun de calibre fiabile, robuste, cu configurații estetice relevante. Mai întâi este P.3000 – pentru Radiomir California – cu o dimensiune de 16½ linii, ceasul are o rezervă de putere de trei zile și afișează orele și minutele; al doilea este P.5000 – Radiomir 8 Days – cu o dimensiune de 15½ linii, are o indicație suplimentară de secunde și două butoane cu arc, ceasul având o rezervă de putere de opt zile. Ambele ceasuri sunt rezistente la apă până la o sută metri (10 bar), noile modele Radiomir fiind îmbunătățite din punct de vedere estetic de o curea din piele maro (contrastul fiind asigurat de cusăturile bej) – acestea fiind produse din “Tuscan Leather” (piele de vițel, tăbăcită manual în Italia). Mai multe detalii despre ceasurile Panerai sunt disponibile AICI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here