PANERAI, LES VOILES D’ANTIBES

0
341
Panerai Classic Yachts Challenge

Între 30 mai și 3 iunie, orașul francez Antibes găzduiește o flotĂ de peste optzeci de vechi ambarcațiuni, acestea fiind angrenate în cursa “Les Voiles d’Antibes” – prima rundă a Panerai Classic Yachts Challenge Mediterranean Circuit (2018). Este pentru al paisprezecelea an consecutiv când această cursă – lansată sub denumirea de Grandes Dames of the Sea – este sponsorizată de producătorul de ceasuri de lux din Florența.

Concursul Panerai Classic Yachts Challenge inaugurează sezonul de yachting, orășelul Antibes bucurându-se de prezența unui oaspete special – domnul Guillaume Néry (campion la scufundări libere) – el fiind numit la începutul acestui an Brand Ambassador Panerai. Conform Panerai, Guillaume a ales să poarte un Luminor Submersible 1950 Amagnetic 3 Days Automatic Titanio PAM1389 (modelul făcând parte din colecția Panerai Divers Professional), ceasul fiind rezistent la scufundări de până la trei sute de metri adâncime – parteneriatul consolidând conexiunea profundă a companiei orologere cu marea. De asemenea, cele mai frumoase și admirate yacht-uri din lemn urmează să se “dueleze” în cursul a patru regate dedicate (între iunie și septembrie) – două în Italia și două în Franța – dintre participanți urmând să se decidă câștigătorii celor trei secțiuni: Big Boats (nave de peste 30 metri), Vintage (nave lansate înainte de 1950) și Classic (nave lansate între anii 1950 și 1975). De asemenea, Antibes urmează să găzduiască categoria “Spirit of Tradition”, această secțiune urmând să cuprindă ambarcațiuni construite recent, ale căror linii și caracteristici sunt inspirate de modele realizate cu zeci de ani în urmă (o altă categorie înscrisă în concurs fiind “Tofinou”).

Începând cu miercuri (30 mai), ambarcațiunile se vor reuni în rada vechiului port Antibes, cursa fiind programată să înceapă în data de 31 mai. Patru curse vor avea loc (câte una pe zi), în funcție de condițiile meteorologice ele fiind răspândite într-o combinație triunghiulară și de coastă. Publicul urmează să aibă acces la docuri în fiecare zi (pentru a admira ambarcațiunile ancorate în radă), ceremonia de premiere fiind programată să aibă loc pe 3 iunie (după cursa finală). De asemenea, Antibes găzduiește și faimosul ketch Eilean (constuit în 1936, el fiind proiectat și construit în șantierul naval Willian Fife), ambarcațiunea restaurată de Panerai în 2009 fiind folosită atât pentru promovarea propriei mărci, cât și pentru promovarea culturii clasice a navigației maritime. Printre navele prezente în cursul acestei regate, Panerai a anunțat prezența Brynhilde (nouă metri – construit în 1958 în Cambria) și a unui cutter de patruzeci de metri (proiectat și lansat de familia Fife în 1928). Ca o coincidență, toate ambarcațiunile participante anul acesta la categoria “Big Boats” au fost construite de Fife Shipyard. Printre ele, regăsim Moonbeam IV (1914) – câștigător a cel puțin patru titluri – alături de Mariska, Moonbeam Fife, Tuiga și Hallowe’en (1926), acesta încercând să păstreze trofeul de categorie câștigat pentru prima dată în anul 2017. În fine, pasul următor al regatei se desfășoară în Toscana (sub numele Argentario Sailing Week) și are loc în perioada 13 – 17 iunie. Mai multe detalii aici (www.paneraiclassicyachtschallenge.com) – Foto: Panerai; Text de: Mihai Leonard.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.