Panerai, ediție aniversară Radiomir Venti

0
211
Panerai Radiomir Venti (45 mm)

Panerai sărbătorește cea de-a douăzecea aniversare a comunității online Paneristi.com, o prezență autentică în peisajul orologer contemporan, cu un nou model Radiomir. Proiectul a fost conceput și realizat în comun, ca o recunoaștere a puternicei legături emoționale, rezultatul fiind o ediție specială de referință – Radiomir Venti (cu o carcasă de 45 mm) – produsă în doar 1020 de exemplare. Un ceas rezultat dintr-un proces creativ intens, cu implicarea strânsă dintre Laboratorio di Idee (echipa tehnică și creativă a mărcii orologere) și membrii Paneristi.

Panerai Radiomir Venti (detalii cadran)

Modelul reinterpretează cu sensibilitate contemporană vocabularul expresiv al primului Radiomir, care datează din a doua jumătate a anilor 1930, păstrând excelența design-ului italian la mai bine de un secol de la lansarea acestui model. Elementele moderneale ceasului includ Super-LumiNova™ bej și un cadran în nuanțe maro, finisajul simulând efectele timpului asupra exemplarelor originale care au supraviețuit până astăzi. Conceput să evoce trecutul glorios al mărcii orologere, Radiomir Venti (45 mm) se remarcă și prin utilizarea indecșilor în tonuri aurii (realizați sub forma unor săbii), un element tipic al modelelor originale.

Panerai Radiomir Venti (logo aniversar)

În plus, prezența oțelului AISI 316L – finisat cu patină mată – și gravarea VENTI pe marginea carcasei (sub ora 6), aduce un omagiu suplimentar comunității Paneristi.com. Panerai Radiomir Venti (45 mm) respectă specificațiile mecanice ale modelelor din zorii mărcii. Ceasul dispune de un mecanism conceput și dezvoltat în cadrul Manufacturii Panerai din Neuchâtel (Elveția), Calibrul P.6000 fiind echipat cu un dispozitiv care oprește roata balansierului când coroana este scoasă – rezerva de putere fiind de trei zile. Rezistent până la 10 bar (aproximativ 100 metri), noul Radiomir Venti (45 mm) este însoțit de o curea bej din piele de vițel, marcată cu logo-ul “OP” și cataramă din oțel cu efect de patină (produsă în stil vintage). Detalii aici: OFFICINE PANERAI

Mai multe informații aici: WHEELS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here