Panerai Radiomir Eilean, estetică comună!

0
447
Panerai Radiomir Eilean (foto: Officine Panerai)

Panerai Radiomir este un ceas modern, așa cum este recunoscut astăzi. Lansat inițial în 1936, era un instrument conceput pentru a sprijini misiunile maritime. Totodată, el era renumit pentru materialul inventat de Guido Panerai pentru iluminarea cadranelor și diferitelor detalii!

Eilean (foto: Officine Panerai)

Caracteristicile sale remarcabile sunt oferite de caracsa din oțel, indicatoare luminiscente și sisteme de prindere sudate. Elemente ale colecției Radiomir care au trecut în mare parte de la o generație la alta neschimbate. Asocierea este realizată cu Eilean, un yacht proiectat de constructorul William Fife III în șantierul naval Fife din Scoția. Timp de decenii, yacht-ul a navigat pe mările lumii înainte de a rugini într-un port la începutul secolului XXI.

Renașteri iconice

Radiomir Eilean combină trăsăturile distinctive ale colecției Radiomir și linia estetică a yacht-ului Eilean. Caracsa de 45 mm, cu proporții și caracteristici extrase din linia primului model, este realizată din oțel polișat. Finisajul este mat, ceea ce conduce la reflexia luminii. Totodată, indicatoarele finisate auriu în stil vintage marchează timpul cu ajutorul indecșilor marcați cu SuperLumiNova™, aspecte tributare primului model.

Revers Radiomir Eilean (foto: Officine Panerai)

Detalii care dezvăluie moștenirea nautică a modelului Radiomir Eilean, evidente din toate punctele de vedere. Suprafața cadranului este marcată de striații și finisaj în tonul maro, culoare care evocă puntea de tek a yact-ului. Pe spatele carcasei și curea regăsim inscripția “Eilean 1936”, identică cu cea de pe bordajul navei. Cureaua este produsă din cea mai bună piele în Toscana, regiunea unde marca orologeră și-a început călătoria în lume.

Moștenirea Radiomir

Fidel moștenirii sale, modelul Radiomir Eilean dispune de un calibru cu o rezervă de putere de trei zile. Proiectat în cadrul Manufacturii din Neuchâtel, ceasul este rezistent la apă până la 10 bari (100 metri). Disponibil în 449 piese – o referință la numărul navei – Radiomir Eilean este disponibil la vânzare de luna aceasta. Lansarea coincide cu sosirea yacht-ului în Portofino – parte a “italianità” – o sărbătoare a culturii, stilui și identității italiene!

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.