PALAZZO DE SECOL XVII ÎN ROMA

Palazzo - The Rooms of Rome

Arhitectul francez Jean Nouvel a realizat o subtilă actualizare a unui vechi palat din Roma, interiorul acestei reședințe fiind dominat de o serie de camere pentru oaspeți cu aspect neregulat. Denumit “The Rooms of Rome”, palatul construit în secolul al XVII-lea – în centrul orașului – include douăzeci și patru de camere, toate fiind proiectate pentru a oferi o combinație între vechile sale suprafețe și mobilierul contemporan.

Situat în imediata apropiere de “Arcul lui Janus” – un reper istoric, construit la începutul secolului al IV-lea – Palazzo Rhinoceros este patronat de Alda Fendi – Esperimenti, o fundație înființată în anul 2001 de către compania de modă Fendi, o societate angrenată în restaurarea operelor de artă din jurul capitalei Italiei. Restaurat sub bagheta arhitectului Jean Nouvel, structura “Palazzo” a fost păstrată pentru a “mărturisi trecerea timpului”. Cărămizile, tencuiala și plăcile de marmură uzate pot fi văzute pe întreaga suprafață a reședinței. De asemenea, mobilierul este unul foarte simplu, canapelele, ramele de pat și scaunele pentru mese sunt realizate în tonuri neutre. Zonele de serviciu, precum chicinetele și băile, au fost finalizate cu ajutorul materialelor moderne – contrastante – enumerând aici inoxul și oglinzile de mari dimensiuni – cu scopul de a mări spațiile înguste. “Este destul de greu să construim în Roma.

Un architect este obligat în mod logic să respecte linia arhitecturii istorice a orașului, noi fiind forțați să păstrăm sobrietatea clădirii”, a menționat domnul Nouvel. “Apartamentele sunt un punct de întâlnire între o epocă apusă și liniile moderne ale vremurilor noastre”, completează arhitectul. Împreună cu o galerie (situată la parterul clădirii) și restaurantul cu terasă (poziționat pe acoperiș) – care servește preparate inspirate de bucătăria franceză și rusă – apartamentele formează ceea ce fundația descrie drept un “centru de cultură”, care permite oaspeților să “inspire” artă. De menționat, Jean Nouvel este unul dintre acei arhitecți care au optat pentru “designul neterminat” al proiectelor sale, printre lucrările semnate regăsind Yusuke Seki (un magazin din capitala Japoniei) și Archiplan (un ansamblu de apartamente ce beneficiează de frescele – pictate pe tavan – originale). Pentru cei interesați, apartamentele pot fi închiriate prin accesarea paginii oficiale (www.theroomsofrome.com).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here