PALAZZO CA’NOVA BORSATO

0
44
Palazzo Ca’Nova

Palazzo Ca’Nova este unul dintre cele mai bine plasate hoteluri din Venezia, în special dacă alegi să vizitezi Serenissima în perioada celui mai faimos carnaval din Europa (16 februarie – 5 martie). Cu o spectaculoasă priveliște asupra „Canal Grande”, oaspeții care trec pragul reședinței se pot trezi în sunetele captivante ale vaporettelor, a gondolierilor, în surdină putând fi auzit sunetul melodios al clopotelor bisericii San Giorgio Maggiore, în timp ce briza adie alene dinspre Marea Adriatică.

Situat în centrul istoric al Serenissimei Republici Veneziene, la doar câteva minute de Piazza San Marco, Palazzo Ducale și Punta della Dogana, am regăsit această minunată reședință – Palazzo Ca’Nova Borsato. De altfel, denumirea „Ca’Nova” provine din dialectul venezian și înseamnă „Casa Nova” – Casa Nouă. Într-adevăr, istoricul Palazzo Ca’Nova a fost în întregime renovat și tranformat într-unul dintre cele mai luxoase reședințe din orașul lagunar. Aflat la etajul al treilea, apartamentul Borsato este accesibil printr-un lift nou adăugat acestei clădiri. Locația este una excepțională: la gura Canal Grande, vizavi de basilica Santa Maria della Salute și Punta della Dogana – vechea clădire a vămii din Venezia, transformată astăzi în muzeu și locul un se poate admira colecția de artă contemporană Pinault – la o aruncătură de băț de glorioasa Piazza San Marco. Cum în perioada următoare începe Carnavalul de la Venezia, Ca’Nova Borsato poate constitui pentru dumneavoastră una dintre cele mai bune alegeri. Cu un apartament (Borsato) decorat în cel mai pur stil clasic, cu siguranță vă veți simți înconjurați de confort și frumusețe, fiind unii dintre cei mai privilegiați admiratori ai carnavalului. Printre facilități, am regăsit serviciul de trezit dimineață (la cerere), accesul la o terasă privată și secretar privat.

Acesta vă poate oferi cu ușurință detalii și asistență în ce privește punctele cheie ale orașului, precum și a celor mai bune magazine și restaurante din zonă (printre ele și faimosul Harry’s Bar – declarat în 2001 drept unul dintre cele mai importante repere ale orașului). În ce privește clădirea, originile Palazzo Ca’Nova datează de la începutul secolului al XII-lea, moment în care familia Barozzi a decis să înceapă construcția Ca’Barozzi – o clădire de tip crenelat, cu verandă, galerie deschisă și două turnuri pătrate. În secolul al XVII-lea, structura medievală a fost remodelată într-o superbă clădire de tip renascentist de către arhitectul Bartolomeo Manopola. La începutul secolului al XIX-lea, familia Treves – baroni de Bonfili – a cumpărat proprietatea și, cu ajutorul pictorului italian Giuseppe Borsato (cel care a decorat și Teatrul La Fenice), a decis să refacă și redecoreze clădirea. De altfel, familia Treves exemplifică cel mai bine emanciparea comunității evreiești din oraș, precum și integrarea ei deplină în societatea italiană a secolului al XIX-lea. În fine, dacă am reușit să vă trezesc interesul pentru acest hotel, nu-mi rămâne decât să vă invit să accesați pagina (www.canova-venezia.com) pentru mai multe detalii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here