Palais Galliera, expoziție Gabrielle Chanel

0
521
Palais Galliera - expoziție Gabrielle Chanel

Palais Galliera urmează să fie redeschis – după lucrări ample de extindere – cu o primă retrospectivă a celei mai cunoscute creatoare de modă din lume: Gabrielle Chanel. O epocă marcată de Paul Poiret – unul dintre cei mai cunoscuți creatori din perioada Belle Époque – a fost constituit și momentul ieșirii la rampă a lui Gabrielle Chanel, aceasta alegând să meargă la Deauville și, ulterior, la Biarritz și Paris, înainte să revoluționeze lumea couture-ului, ținutele ei devenind pentru contemporani un adevărat manifest vestimentar.

Palais Galliera – Expoziție Gabrielle Chanel (01)

O expoziție realizată în mod chronologic, în care prima parte evocă începuturile carierei sale – cu piese emblematice – amintind aici de faimosul top marinar din anul 1916. Evenimentul te invite să urmărești evoluția stilului Chanel: de la rochiile negre și modele sportive, până la piesele vestimentare sofisticate din anii 1930. Demn de remarcat, o cameră este dedicată exclusiv parfumului N°5 – creat în anul 1921 – reprezentând chintesența spiritului “Coco” Chanel. Un curs întins pe zece capitole vine să le ofere vizitatorilor o parte din viața lui Gabrielle Chanel, o expresie a “croitoresei” care a întruchipat brandul.

Palais Galliera -Expoziție Gabrielle Chanel (02)

Ajungem în anul 1914, an în care Marele Război avea să-și întindă aripile peste întregul continent, Chanel fiind nevoită să-șio închidă casa de modă, singurul punct rămas deschis în Paris fiind magazinul situat pe Rue Cambon (parfumuri și accesorii). Ulterior, apare Christian Dior și Noul Look, acel stil de corset pe care ea îl contest; cu toate acestea, Gabrielle Chanel reacționează – odată cu reîntoarcerea ei în couture-ul parizian – și, contra curentului, își reafirmă încă odată manifestul vestimentar. Thematic, a doua parte a expoziției vă invite să dfescifrați codurile vestimenatre: costumul din tweed împletit, escarpin bicolore, geanta matlasată, culori de bej, negru, precum și nuanțe de roșu, alb și auriu.

Palais Galliera – Expoziție Gabrielle Chanel (Dorothy pozând pentru Vogue – 1960)

Ca să nu mai vorbim de Haute Joaillerie, indispensabile pentru siluetele propuse de Chanel. “Gabrielle Chanel, Manifeste de Mode” ocupă o suprafață de aproximativ 1500 metri pătrați – inclusiv în noile galerii deschise la parterul clădirii – traseul fiind marcat de circa 350 de piese din colecțiile Galliera, Patrimoniul casei Chanel sau muzee internaționale – Victoria & Albert Museum (Londra); De Young Museum (San Francisco) Museo de la Moda (Santiago de Chile) și MoMu (Anvers) – alături De colecții private. Expoziția urmează să se dsfășoare între 01 octombrie 2020 și 14 martie 2021, evenimentul fiind o invitație pentru a descoperi un univers și stil atemporal.

Detalii aici: PALAIS GALLIERA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here