Otto Aviation, business jet de tip zeppelin

0
533
Otto Aviation (Model Celera-500L)

Otto Aviation propune unul dintre cele mai elegante avioane de business, un mijloc de transport realizat sub forma unui zeppelin. Denumit Celera 500L, avionul de business oferă șase locuri și promite o economie de combustibil substanțială – de opt ori mai performantă decât aeronavele de dimensiuni similare – și o viteză maximă de croazieră de circa 740 km/oră, în timp ce autonomia este de aproximativ 8330 km, față de 3900 km ale unui avion clasic. Performanțe care sunt completate de costuri de operare reduse – la circa o treime față de avioanele actuale.

Otto Aviation (Celera 500L – imagine randată)

Desigur, vă întrebați care este diferența dintre acest tip inovator de avion și cele actuale. Ei bine, prima caracteristică important este oferită de propulsorul cu elice, poziționat în spatele cozii, ceea ce conduce la evitarea turbulențelor de-a lungul fuselajului și la sporirea eficienței, în timp ce aripa ventral de mai jos oferă protecție împotriva eventualelor lovituri. O altă trăsătură importantă este oferită de motorul cu piston Red A03 – realizat din aluminiu – un V12 răcit cu lichid, fiecare calup de șase cilindri fiind proiectați să funcționeze independent. Motorul este certificate pentru a funcționa cu Jet AI și combusticibil biodiesel, ceea ce înseamnă un consum redus cu aproximativ 50% față de motoarele cu turbină din aceeași categorie.

Otto Aviation (Celera 500L – interior cabină)

Formele neobișnuite ale fuselajului și aripilor creează un flux de aer neîntrerupt, reducând rezistența la înaintare cu până la 60% – comparative cu un business jet de dimensiuni similare. Design-ul curgerii laminare – create de Otto Aviation – este cea care stă la baza eficienței combustibilului, vitezei și autonomiei modelului Celera 500L. De asemenea, aripile sunt proiectate pentru a crește curgerea laminară al acestui model de avion. Vârfurile aripilor – neobișnuit de lungi – oferă atât eficiență aerodinamică, cât și stabilitate laterală. Conceput pentru a zbura deasupra traficului obișnuit, modelul propus de Otto Aviation își dublează viteza pe măsură ce urcă la înălțimi situate între 4.570metri și 15.240 metri.

Otto Aviation (Celera 500L- zbor în deșert)

O ultimă caracteristică importantă este oferită de forma rotunjită a aeronavei, aceasta permițând designer-ilor de interior să instaleze șase scaune spațioase și o zonă generoasă destinată mișcării la bord, în timp ce poziționarea motorului în spatele cabinei – alături de un element de sprijin care îi oferă silențiozitate – conferă pasagerilor o experiență de zbor inedită. Astfel Celera 500L oferă pasagerilor un volum de circa 448 metri/cubi, business jet-ul devenind un concurent serios pentru modele consecrate (King Air 350 cu 416 metri/cubi sau Citation CJ3 cu 311 metri/cubi). Nouă nu ne rămâne decât să observăm evoluția acestui segment de transport și, în măsura apariției noilor modele, să vi le prezentăm. Detalii aici: OTTO AVIATION

Mai multe informații aici: EXPLORE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.