Orta San Giulio, un paradis din Piemont!

0
94
Orta San Giulio (foto gallery.sterner.co)

Orășelul Orta San Giulio l-am descoperit întâmplător, pe când rătăceam pe șoselele din apropiere de Como, locul unde eram cazat. Am trecut pe lângă el fătă să-Ii acord prea mare importanță, o greșeala pe care aveam să înțeleg mai târziu.

Orta San Giulio (foto Adraiana Oberto)

Peste câteva luni, pe când căutam informații despre zona adiacentă orașului Como, am descoperit imagini spectaculoase cu acest mic orășel. Totodată, aveam să descopăr că este una dintre destinațiile de top pentru turiștii care vizitează provincial Verbano Cusio Ossola. Un loc preferat de sufletele romantic, satul oferă turiștilor un labirint de străduțe pitorești și ale înguste pietruite. Străzi flancate de ziduri vechi de piatră.

Orașul

Situat pe o mică peninsulă a lacului, orășelul asigură unele dintre cele mai frumoase privești din regiune. Piețele, care amintesc de campielli venețiene, sunt însuflețite de prezenta boutique-urilor de artizant, anticariate și cafenelelor pline de viață. Poate cea mai frumoasă priveliște asupra lacului o oferă spațiul din apropierea bisericii Maria Assunta (ridicată în secolul al XV-lea). Trepte largi de granit te poartă către Piazza Motta.

Insula San Giulio (foto Relaix & Chateaux)

Coborând către Palazzo della Comunità – ridicat în secolul XVI – aveți ocazia să admirați câteva case cu fresce din secolul XVI. Străduțe laterale vă poartă pașii către cartierul Moccarolo și Villa, în partea de sus a orășelului. Un șir elegant de vile sunt completate de micuțe grădini pline de flori, toate oferind splendide vederi către lac. De asemenea, în cartierul Villa se află vile de epocă, cu elegante balcoane din fier forjat.

Cazare

În privința cazării, am căutat să vă ofer cea mai bună soluție din regiune, atenția fiind îndreptată către Villa Crespi. Construită în 1879, vila beneficiează de arhitectură arabă și grădini luxuriante. Fiecare dintre cele 14 camere/apartamente sunt dotate cu mobilier de epocă, ospitalitatea fiind completată de meniurile lui Chef Antonino Cannavacciuolo. Micul dejun gourmet este inclus în preț, serile fiind completate cu cine delicioase.

Villa Crespi (foto Relais & Chateux)

În ce privește partea recreativă, o serie de concrete sunt organizate în Casa Tallone, pe insula San Giulio. Ridicată în secolul XVIII, Casa Tallone găzduiește muzicieni de renume internațional. Atmosfera este completată de Ortissima, o expoziție de artă și numeroase evenimente în Palazzo Pinotti Umbertini. Nu ratați Orta in Fiore, o spectaculoasă expoziție de flori care se desfășoară primăvara în Piazza della Motta.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.