ORB…. mai mult decât un “ochi”!

0
89
ORB - MB&F x L’Epée 1839

La prima vedere, ORB arată ca un model futurist cu sfera sa strălucitoare, cadranul luând locul pupilei și irisului. Este unul dintre proiectele colaborative MB&F x L’Epée 1839, două mărci cunoscute pentru ceasurile lor spectaculoase!

Detaliu ORB – MB&F x L’Epée 1839 (foto MB&F)

Structura minimalistă este compusă din patru elitre (un cuvânt tehnic care desemnează capacele de protecție ale aripilor unui gândac). Sunt aripi care nu numai că se deschid, dar se pot roti pentru poziționarea ORB într-o varietate de poziții. Ceasul beneficiează de o suprafață deosebit de plăcută ochiului și atingerii. Posibilitățile de afișare sunt multiple, piesa putând fi poziționată complet închisă sau cu una, două sau trei elitre deschise.

Produsul

Alternativ, deschiderea tuturor celor patru aripi permite afișarea ceasului fără suport special. ORB începe viața ca un bloc solid de aluminiu care apoi sculptat pentru a forma sfera perfectă. Odată tăiate, elitrele sunt ulterior acoperite cu mai multe straturi de lac și introduse în cuptor pentru finisajul strălucitor. Aripile sunt prinse cu o structură de balamale, astfel încât să-și poată păstra unghiul, indiferent de cât sunt deschise.

În momentul închiderii, elitrele sunt ținute în poziție de patru magneți minuscule pentru a păstra forma perfectă a sferei. Ceasul este activat de un mecanism de ultimă generație L’Epée 1839, rezerva de putere fiind de opt zile. Spre deosebire de ultimele creații MB&F x L’Epée 1839, mecanismul ORB nu este perceptibil din exterior. Cu toate acestea, Calibrul poate fi observat prin cadranul curbat din aluminiu și acoperit de sticlă minerală.

Mecanismul

În interior, mecanismul dispune de două barilete: unul pentru timp, altul pentru bătaia orelor. Mecanismul ORB nu semnalează doar trecerea orei, ci indică și ora reală, precum ceasul unei biserici. Această funcție poate fi, de asemenea, repetată la cerere cu ajutorul unui buton poziționat în parte alaterală a ceasului. Ea poate fi oprită sau activată dacă este necesar, la bază regăsindu-se un mecanism dezvoltat anterior de L’Epée 1839.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.