Onoto, ediție limitată HMS Association!

0
21
Onoto - ediție limitată Longitude Pen

Marca de instrumente de scris Onoto comemorează HMS Association și marinarii care și-au pierdut viața în naufragiul din 1707. Realizat în ediție limitată, instrumentul de scris sărbătorește totodată și descoperirea longitudinii!

Instrument & Hartă naufragiu (foto Onoto)

Ziua de 22 octombrie 1707 a fost martora uneia dintre cele mai mari tragedii ale marinei regale britanice. Patru nave de război se întorceau la baza din Portsmouth, aproximativ 1.450 marinari pierzându-și viața în dreptul Insulelor Scilly. Una dintre aceste nave a fost HMS Association, nava amiral a flotei, la bordul ei pierzându-și viața Amiralul Shovell. Un marinar la fel de faimos precum avea să fie Lord Nelson o sută de ani mai târziu.

Descoperirea longitudii

Pierderea acestor nave s-a datorat unei erori de navigație, cauzată în mare măsură de incapacitatea de a stabili longitudinea. Ca urmare, Parlamentul a decis în 1714 alocarea sumei de 20.000 Lire Sterline pentru stabilirea cu precizie a longitudinii. Cronometrele lui John Harrison s-au dovedit a fi câștigătoarea competiției, navele reușind să-și stabilească cu precizie rezonabilă poziția est-vest. Numeroase vieți au putut fi astfel salvate pe mare.

Detalii Longitude Pen (foto Onoto)

Pentru a comemora pierderea navei HMS Association, producătorul britanic Onoto a realizat un instrument de scris în ediție limitată. Instrumentul “The Longitude Pen” a fost realizat împreună cu TMB Art Metal și include materiale recuperate de pe navă. Stiloul este însoțit de o broșură care spune povestea pierderii navei și include imagini cu obiectele recuperate. Totodată, menționează povestea descoperirii longitudinii de John Harrison.

Detalii instrument

Capacul instrumentului (tassie), banda capacului și clipul de prindere sunt realizate din bronz, material recuperate din ancorele HMS Association. Design-ul tassie sunt o trimitere către frânghiile utilizate la bordul navei, capacul și banda reprezentând valurile agitate ale mării. Totodată, liniile trasate pe corpul instrumentului sunt reprezentarea longitudinii. Pe inelul capacului sunt marcate longitudinea și latitudinea la acre s-a scufundat nava.

Detalii marcă aici – ONOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.