Omega a prezentat noua ediție 007

OMEGA Seamaster Diver 300M 007 Edition

Omega a prezentat noul ceas care va fi purtat de cel mai faimos agent al Majestății Sale în franciza James Bond. Denumită “No Time To Die”, pelicula urmează să fie lansată în cursul lunii aprilie 2020, Daniel Craig și producătorii celui de-al 25-le film fiind implicați în realizarea acestui ceas. Pe lângă faptul că apare pe ecran, acest ceas va fi disponibil și în colecția curentă Omega – ce urmează să fie lansată în cursul lunii februarie.

OMEGA Seamaster Diver 300M 007 Edition

De altfel, noua ediție Seamaster Diver 300M 007 Edition a fost realizată având în vedere nevoile militare și a beneficiat de aportul lui Daniel Craig și al producătorilor francizei. De-a lungul proiectării sale, Omega a ținut cont de cunoștințele speciale ale “agentului” pentru a înțelege tipul de caracteristici necesare pentru un astfel de ceas.

Influența și sfaturile lui Daniel Craig au jucat un rol important în rezultatul final: “În timp ce colaboram cu Omega, am decis că un ceas cu greutate redusă este cheia pentru un agent 007. De asemenea, am sugerat câteva tușe și nuanțe de culoare vintage pentru a oferi acestui ceas o imagine unică. Rezultatul este unul incredibil”.

Ceasul, cu un diametru de 42 mm, este produs din Titan de gradul 2, un material utilizat în construcția carcasei și a brățarei cu o cataramă reglabilă inovatoare. Acest material este puternic și ușor, ceea ce îl face perfect pentru un agent aflat sub acoperire. Pentru a-I scădea greutatea, Omega a folosit aluminiul “tropical” pentru cadran și inelul ramei. Aceste elemente au primit un aspect clasic, grație materialului vintage Super-LuminNova utilizat la scala de scufundare, indecși orari și indicatorii de oră și minute. Pe spatele carcasei se regăsesc o serie de numere care aduc aminte de ceasurile utilizate în domeniul military.

OMEGA Seamaster Diver 300M 007 Edition

Astfel, “0552” este numărul de cod specific marinei militare, în timp ce “923 7697” reprezintă un indicator al ceasurilor pentru scafandri. Litera “A” este un cod utilizat pentru a marca un ceas cu coroană înșurubată, în timp ce “007” este numărul iconic al agentului James Bond, în timp ce “62” marchează apariția primului film al francizei. Noul ceas este completat cu mențiunea NAIAD LOCK, un indicator pentru alinierea corectă a marcajelor de pe spatele carcasei. În interior, ceasul este pus în mișcare de un mecanism impresionant – Omega Co-Axial Chronometer Calibre 8806 – care a atins cele mai înalte standard de precizie, performanță și rezistență magnetică.

OMEGA Seamaster Diver 300M 007 Edition

În fine, mai trebuie spus că noul ceas Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition urmează să fie lansat în boutique-urile mărcii în cursul lunii februarie. Ceasul urmează să fie disponibil cu două modele de curea – captivanta brățară de tip plasă din titan de gradul 2 sau o curea de tip NATO, cu dungi în nuanțe de maro închis, bej și gri – fiecare ceas fiind marcat cu însemnele faimosului agent: 007 și livrat într-o cutie din material textile exclusivist. Mai multe detalii despre modelele Omega sunt disponibile AICI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here