OMEGA aniversare “Silver Snoopy Award”

0
803
OMEGA (Silver Snoopy Award)

OMEGA a primit în anul 1970 mult-râvnitul “Silver Snoopy Award” din partea astronauților NASA, o recunoaștere a contribuțiilor aduse de marcă orologeră la explorarea spațiului, prcum și sprijinul vital al modelului Speedmaster în timpul salvaării misiunii Apollo 13. Cincicezi de ani mai târziu, un ceas special a fost create pentru a omagia acest eveniment. Combinând animația cu arta orologeră, ceasul realizat de marca elvețiană aduce un tribut lui Snoopy, oferind modelului Speedmaster noi linii de design.

OMEGA (Cadran Speedmaster)

Cum altfel, beagle-ul joacă un rol proeminent în cadrul acestui model de ceas, el fiind prezent ca un medalion din argint pe subdial-ul albstru din dreptul orei 9. Aici, el este prezentat purtând celebrul său costum spațial, realizat în stilul insignei din argint pe care astronauții NASA o oferă personalităților premiate. De asemenea, cadranul este în nuanță argintie și gravat cu Ag925, tot aici regăsind și două subdial-uri albastre, precum și indicatoare orare și indecși din PVD albastru. Cu toate acestea, “distracția” începe cu adevărat pe capacul din spate al ceasului. De data asta, Snoopy este reprezentat într-un modul spațial – care intră pe orbită – cu ajutorul unui indicator magic. Când indicatorul de secunde a cronografului este utilizat, Snoopy face o călătorie în jurul părții misterioase a Lunii – la fel ca echipajul misiunii Apollo 13 – suprafața lunară fiind decorată cu ajutorul unei micro-structuri metalizate unice.

OMEGA (Detaliu carcasă Snoopy)

În depărtare se observă Pământul, discul cu care este reprezntată casa noastră rotindu-se o dată pe minut, sincronizat cu indecsul secundar al ceasului – simbolizează rotația precisă a Pământului – în timp ce citatul ”Eyes on the Stars” este poziționat în zona abisală a spațiului. Tot pe carcsă regăsim și inscripția “Naiad Lock”, alături de data când OMEGA a primit “Silver Snoopy Award” (5 octombrie 1970) și anul desfășurării misiunii Apollo 13 (1970). Cum atenția la detalii este bine-cunoscută, OMEGA a dotat ceasul cu o curea din țesătură albastră – ca o completare a elementelor albastre ale ceasului – pe suprafața ei fiind prezentă și traiectoria misiunii Apollo 13 (pe căptușeala curelei).

OMEGA (Snoopy – Eyes on the Stars)

Curea este atașată la o carcasă de 42 mm – realizată din oțel inoxidabil – inspirată de stilul colecției Speedmaster din a 4-a generație (primul ceas a fost purtat spre Lună în 1969). scara tahimetrică, cu simbolul “Dot over Ninety”, este reprezentată în email alb pe un inel albastru din ceramic. În ce privește emcanismul, ceasul Speedmaster “Silver Snoopy Award” 50th Anniversary este dotat cu calibrul OMEGA Co-Axial Master Chronometer Master 3861. Cu o inovație anti-magnetică, ceasul a primit și certificarea “Master Chronometer” din partea “Swiss Federal Institute of Metrology” (METAS). În fine, mai trebuie menționat și faptul că ceasul este beneficiarul unei garanții OMEGA de cinci ani și nu va fi limitat la un anumit număr de piese, fanii urmând să-l primească într-o cutie personalizată Apollo 13 – însoțită de o lavetă de curățat din micro-fibră – o broșură și o lupă pentru a admira și cele mai fine detaliile.

Detalii aici: OMEGA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.