OMEGA Speedmaster, licitat la o sumă record!

0
27
OMEGA Speedmaster Ref. 2915

OMEGA Speedmaster din 1957 a devenit cel mai scump ceas vândut vreodată, în cadrul Phillips Geneva Watch Auction XIV. Licitat pentru suma de 3,4 milioane dolari, ceasul a marcat o creștere de peste 26 ori a sumei estimate.

Detaliu cadran OMEGA Speedmaster (foto Phillips)

Acest model a fost lansat în 1957, anul în care Speedmaster era introdus ca parte a unui trio de excepție. Erau ceasuri profesionale care includeau și modelele Seamaster 300 și Railmaster. Este prima generație de ceasuri realizat pe scară largă de marcă și cel mai important din punct de vedere istoric. Practic, Ref. 2915 este privită ca un adevărat “graal” pentru colecționari. Un exemplu al primei din cele trei iterații lansate atunci.

Detaliile

Detaliile acestei piese excepționale spun totul despre licitația care tocmai a avut loc. Printre acestea se numără indicatoarele orare “Broad Arrow”, o ramă din metal cu scală tachymetru (o premieră pentru cronograf). De asemenea, pe suprafața cadranului regăsim logo-ul OMEGA marcat cu litera O sub o formă ovală. Patina timpului și-a pus amprenta într-un mod plăcut, văzut bine pe cadran, acesta oferind o nuanță de cicocolată cu lapte.

Detaliu revers Speedmaster (foto Phillips)

Totodată, elementele luminoase ale ceasului s-au transformat în tonuri aurii calde. Mulțumită acestor tușe, acest Speedmaster a devenit astăzi cel mai scump ceas al mărcii orologere. Precedentul record al mărcii a fost ceasul deținut de artistul Elvis Presley, un cadou primit de la RCA Records. O piesă vândută în anul 2018 pentru suma de 1,8 milioane dolari. Cu siguranță, nimeni nu a crezut că acest record poate fi depășit de o altă piesă.

Licitația

Modelul Speedmaster avea inițial o estimare de vânzare situată între 87.100/131.000 dolari. La finalul licitației, spre surprinderea participanților, suma a fost de 39 ori mai mare decât prețul de pornire. Totodată, ea este de 26 ori mai mare decât cel mai optimist preț al începutului de licitație. Această surpriză este dovada că până și experții Phillips pot fi surprinși din când în când. Desigur, într-un mod mai mult decât plăcut!

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.