Officine Armare, yacht de tip catamaran

0
1069
Officina Armare Aquanaut Catamaran

Officina Armare Design este un studiou de arhitectură fondat în februarie 2007 la Milano (Italia). După ani de experiență în proiectare, precum și mânat de pasiunea pentru yacht-uri și automobile, Armagan Cakir a dezvoltat studioul de design imediat după absolvirea Istituto Europeo di Design, astăzi – Officina Armare – fiind unul dintre cele mai respectate birouri de design din Italia, cu birouri de reprezentare în München (Germania) și Antalya (Turcia). Încă de la înființare, studioul a proiectat o gamă impresionantă de lucrări, de la bărci și până la mega-yachturi, precum și clădiri rezidențiale sau de birouri.

Officine Armare Aquanaut (imagine de ansamblu)

Însă, pentru cei care tânjesc după o viață liberă pe mările și oceanele lumii, vă voi în prezenta în cadrul acestui material una dintre cele mai recente creații ale designer-ului: Officina Armare Aquanaut Catamaran. Produs în colaborare cu U-Boat Worx, yacht-ul este inspirat din linia unui SUV și reproduce caracteristicile de stabilitate și sentimentul de explorare pe care îl oferă acest vehicul modern. Iar dacă ne referim doar la spațiul de depozitare, atunci trebuie să menționăm că yacht-ul deține o important zonă pentru diferite echipamente de scufundare, precum planșe de surf, seabobs sau un mini-submarin.

Officine Armare Aquanaut (mini-submarin Nemo)

Denumit Nemo, acesta poate duce doi pasageri până la adâncimi de 330 metri, viteza maximă pe care mini-submarinul o dezvoltă fiind de trei noduri (în modul de imersie), lumea subacvatică putând fi savurată timp de aproximativ opt ore. Cu o lungime de circa optesprezece metri, catamaranul Aquanaut poate transporta până la douăsprezece persoane și este dotat cu cu o punte de tip-promenadă, un bar și o zonă pentru servitul mesei (situate în partea din spate a navei). Practic, catamaranul ofră tot ce ai nevoie pentru o aventură pe mările și oceanele lumii, la bordul lui regăsind șezlonguri, jacuzzi și o zonă pentru plajă.

Officine Armare Aquanaut (explorare subacvatică – Nemo)

Platforma de mari dimensiuni din pupa vasului se dublează, oferind oaspeților un spațiu de lansare a mini-submarinului Nemo (aceasta fiind echipată cu un sistem hidraulic care poate coborî și urca ambarcațiunea), zona putând fi folosită ca o zonă pentru petrecere sau întâlniri. Din punctul de vedere al propulsiei, yacht-ul este dotat cu două motoare Volvo Penta IPS 1050 – oferind navei circa 8000 CP. Această propulsie, combinată cu carena realizată în formă de “V”, permite vasului să atingă o viteză maximă de 45 noduri sau o viteză de croazieră de 30 noduri (Aquanaut Catamaran va fi construit la comandă de constructorul Licia Yachts).

Detalii aici: OFFICINA ARMARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.