O BARCĂ. TREI INSULE. TREI EVENIMENTE

0
348

După cum spune și titlul acestui articol, călătoria Metaxa continuă la The Clumsies, unul dintre cele mai faimoase baruri din Grecia. Ales special pentru acest eveniment, barul The Clumsies este renumit pentru cocktail-urile sale, dar mai ales pentru modul în care explorează arta mixologiei și pentru sesiunile prin care adună laolaltă cei mai renumiți barmani din lume. De altfel, visul lui Lelos Georgopoulos (Co-Fondator al barului The Clumsies), este acela de „a promova cultura barurilor din Grecia și de a perfecționa experiența savurării unei băuturi atât în Grecia, cât și în afara ei”.

Metaxa - The Clumsies

O altă mențiune vine din partea domnului Stéphanie Ancel (Director General al Casei Metaxa), “Parteneriatul dintre Metaxa și The Clumsies a apărut firesc: avem atât de multe în comun! Pe lângă atașamentul față de rădăcini, spiritul grecesc și pasiunea pentru experiențe unice, împărtășim aceeași viziune: promovarea în toată lumea a băuturii  autentice grecești.” Prima oprire este în Mykonos, locul unde cei 130 de ani de la înființarea Metaxa este sărbătorită, cum altfel, cu un cocktail! Renumită pentru petrecerile sale, Mykonos este și una dintre cele mai faimoase și idilice insule grecești. Stilul vibrant este însoțit de peisajul magic din centrul arhipelagului Cicladelor. Apusul care se lasă peste Chora, cunoscută localitate din Mykonos, constituind o experiență de neuitat, captivantă chiar și pentru cei mai sofisticați și pasionați călători. Sărbătorită cu un cocktail party, petrecerea Metaxa se bucură de prezența domnului Constantinos Raptis, cel de-al cincilea Master Metaxa din istoria companiei. Următoarea oprire o consemnăm în Antiparos, un colț de rai mai îndepărtat și mai liniștit, aici oaspeții fiind întâmpinați cu cocktail-uri direct pe plajă, într-un cadru natural în mare parte neatins. Apele limpezi și golfulețul pitoresc unde se poate ajunge doar cu barca, au transformat Antiparos într-una din bijuteriile ascunse ale Cicladelor. Un loc magic, oaspeții fiind invitați să petreacă o seară specială în compania unora dintre cele mai savuroase cocktail-uri Metaxa și a spectaculoaselor peisaje grecești. Pentru a treia experiență, povestea Metaxa și The Clumsies este scrisă în Paros, și anume în principalul oraș al acestei insule, Naoussa, una dintre cele mai reprezentative așezări din Ciclade. Cu arhitectura sa tradițională, casele scăldate în alb-albastru și portul pitoresc, Naoussa oferă un peisaj mirific, specific insulelor Ciclade.

Erik Lorincz

Aici, oaspeții Metaxa și The Clumsies își vor concentra atenția pe gustul unei cine realizate cu preparate din bucătăria tradițională grecească, locul ales fiind unul dintre cele mai renumite localuri din zonă. De altfel, pe toată durata călătoriei, Metaxa și The Clumsies se bucură să-i aducă împreună pe unii dintre cei mai buni barmani din lume. La fiecare oprire a bărcii “Explore Greece”, echipa de barmani va crea cocktailuri speciale. Iar aici se cuvine să-i menționăm pe cei care fac din Metaxa una dintre cele mai căutate băuturi. Vom începe cu echipa The Clumsies, Vasilis Kyritsis (Grecia) fiind unul dintre cei cinci barmani prezenți pe barca Metaxa. Despre începuturile lui, Vasilis menționează barurile și cluburile din Patras. Pasionat de cocktail-uri, talentul lui Vasilis a depășit simpla meserie de barman, ajungând destul de rapid să se joace cu aromele în creații cât mai originale. În 2012,  Vasilis a câștigat premiul „World Class Greek Bartender of the Year” atât în finala europeană cât și în cea mondială, ulterior el luând decizia de a călători pentru a-și urma pasiunea, ajungând să lucreze în barul Gin Joint din Atena și mai târziu în faimosul Drink Factory din Londra. Anul 2014 avea să-i aducă prezența în echipa The Clumsies, aici fiind locul unde se bucură să creeze cocktailuri originale. Cel de-al doilea reprezentant The Clumsies este Nikos Bakoulis (Grecia), el fiind prezent în mai multe baruri din Salonic, acumulând o experiență de 12 ani în domeniul mixologiei, înainte de a se alătura echipei faimosului cocktail bar Gin Joint din Atena. Din 2016 Nikos este Co-Proprietar și barman la The Clumsies, job pe care îl consideră unul dintre cele mai creative din lume.

Kostas Ignatiadi

Trecând de la reprezentanții Greciei, la echipa internațională, trebuie să-i amintim aici pe Erik Lorincz (Slovacia). Absolvent al școlii de ospitalitate din Slovacia, Erik a lucrat în primul bar de cocktailuri din Bratislava, Greenwich Cocktail Bar, perfecționându-și tehnicile de mixologie înainte de a se muta la Londra, în 2004. Erik a fost numit în 2010 Head Bartender în barul hotelului Savoy, The American Bar, în anul 2011 barul fiind numit “World’s Best Hotel Bar”, Erik devenind  “International Bartender of the Year”. Cel de-al doilea membru al echipei internaționale este Leo Robitschek (Venezuela), el începând să lucreze în baruri în timp ce frecventa cursurile Universității din Miami. Odată cu mutarea sa în New York City, și-a continuat pasiunea pentru crearea cocktailurilor, alăturându-se prestigiosului local Eleven Madison Park, unde a ajutat la reinventarea meniurilor de cocktailuri. Mutarea la NoMad avea să-i aducă și numeroase premii, Leo și echipa primind mai multe Tales of the Cocktail Spirited Awards, un premiu James Beard Award for Outstanding Bar Program (2014) și clasarea pe locul al treilea în clasamentul The World’s 50 Best Bars (2017), făcând din NoMad cel mai bun bar din America de Nord. În fine, cel de-al treilea membru este Kostas Ignatiadis (Grecia), el fiind pasionat de meseria de barman de peste 24 de ani, fiind recunoscut în toată lumea pentru talentul său. Anul acesta împlinește 17 ani de când face parte din echipa barului Schumann din Munchen, cotat constant în topul celor mai bune 50 de baruri de lume. Premiat la Premiile Tales of Cocktail 2017 și la Premiile Mixology Awards, Kostas a reușit să claseze Schumann’s Bar printre primele patru baruri din Europa. Mai multe detalii aici (www.metaxa.com). Text de: Mihai Leonard.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.