Abarth 695 70th, ediție aniversară

Abarth 695 70th Anniversario a fost lansată la Milano, sărbătorind astfel 70 de ani de când Abarth & C. a fost fondată de Carlo Abarth (1908 – 1979). Doar 1949 de unități vor fi produse, noua ediție urmând să fie prezentată pentru prima dată la Abarth Day – cea mai mare întâlnire europeană a pasionaților de Abarth – gazduită de Milan Innovation District (MIND) ân acest weekend.

Abarth 695 70th Anniversario

Abarth 695 70th Anniversario este echipat cu noul “Spoiler ad Assetto Variabile” ce oferă o mai bună stabilitate la viteze mari, crescând totodată performanța generală. Spoilerul este reglat manual, la fel ca în vechile curse automobilistice, atunci când nu era neobișnuit să vezi mecanicii de la pit stop reglând spoilerul pentru a permite șoferului să modifice setarea mașinii în funcție de pistă. Acesta poate fi reglat în douăsprezece poziții diferite – între 0 și 60 de grade. În setarea maximă, spoilerul crește sarcina aerodinamică cu până la 42 kg la o viteză de 124 km/oră – oferind o dinamică îmbunătățită a vehicului și stabilitate la viteze mari. Noul “Spoiler ad Assetto Variabile” este un omagiu acordat performanțelor fondatorului, cel care s-a aflat în căutarea puterii pure, a vitezei de vârf și accelerației, concentrându-se pe căutarea și dezvoltarea de soluții tehnice inovatoare. De altfel, noul 695 70th Anniversario a fost testat în tunelul în eolian de la Orbassano – la sud la Torino – acolo unde Abarth își testează toate vehiculele (o instalație construită în anii șaptezeci, actualizată continuu pentru a pune în aplicare cele mai noi tehnologii).

În exterior, 695 70th Anniversario oferă câteva indicii de stil iconice, inclusiv noua versiune Monza 1958 Green – un omagiu adus culorii primului Abarth care a stabilit șase recorduri internaționale la Monza. Detalii Gri Campolavoro, inclusiv “Spoiler ad Assetto Variabile”, body kit, amprente frontale și spate, precum și emblema scorpionului pe capotă, carourile de pe acoperiș venind să completeze aspectul general al mașinii. Jantele din aliaj SuperSport de 17 inch și etrierele frână roșii Brembo sunt de asemenea standard. Frânele Brembo sunt prevăzute cu etriere din aluminiu cu patru pistoane și discuri de 305 mm în față, precum și discuri de 240 mm în spate, ambele fiind auto-ventilate. De asemenea, evacuarea Record Monza, diferențialul cu alunecare limitată și farurile cu Xenon sunt standard. Cinci culori exterioare sunt disponibile, inclusiv culoarea exclusivă Monza 1958, Circuit Grey, Gara White, Scorpione Black sau Podium Blue.

Abarth 695 70th Anniversario

În interior, Abarth 695 70th Anniversario dispune de scaunele “Sabelt Tricolore”, dezvoltate special pentru această ediție specială. Fiecare dintre cele 1949 de unități va avea montată o plăcuță numerotată, făcând din 695 70th Anniversario un obiect de colecție autentic. În ce privește motorizarea, Abarth 695 70th Anniversario este echipat cu un motor pe benzină de 1,4 litri, ce oferă 180 CP și un cuplu de 250 Nm la 3000 rpm, viteza maximă fiind de aproximativ 224 km/oră (cu spoilerul setat la poziția zero), viteza de accelerație de la 0 – 100 km/oră fiind realizată în doar 6,7 secunde. Sistemul Uconnect ™ HD de 7 inch cu radio digital și sistem de navigație DAB, este compatibil cu Apple CarPlay și Google Android AutoTM și sunt standard pe acest model. Sistemul de infotainment dispune de un ecran de înaltă definiție și Abarth Telemetry, o aplicație integrată ce a fost creată pentru a măsura performanța vehiculului (echipamentul standard fiind completat cu reglarea automata a climei, luminilor de ceață și LED). În fine, noul model 695 70th Anniversario este disponibil la comandă începând cu jumătatea lunii octombrie. În România, modelele Abarth pot fi comandate AICI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here