Newron EV-1, electrificare în variantă franceză

0
21
Newton EV-1 (imagine randată)

Newron EV-1 este simbioza dintre măiestria franceză și mobilitatea viitorului. Filozofia acestei motociclete este una destul de simplă, conform creatorilor săi: “pentru a ne diferenția de concurenți, trebuie să fim ambițioși. Iar ambiția înseamna valorificarea know-how-ului francez”. Astfel, prin integrarea artizanilor calificați în centrul proiectului, se permite utilizarea “sur-mesure” în construcția acestei spectaculoase motociclete.

Newton EV-1

Proiectat ca un produs exclusivist, Newron EV-1 este o motocicletă sustenabilă – departe de produsele de consum ale momentului. Modularitatea sa permite o evoluție pe măsură ce tehnologia se îmbunătățește, iar o primă emoție vine din linia arhitecturală a modelului. Prin designul său – care combină lemnul prețios, pielea de calitate și materialele de înaltă tehnologie – EV-1 iese în evidență. Exo-scheletul înconjoară bateria asimetric și imprimă mișcare motocicletei, stilul modelului fiind definit de o formă elicoidală asimetrică care se derulează în jurul conceptului.

Newton EV-1 – Ediția Black

Ca o piesă de artă contemporană, va trebui să vă rotiți 360° în jurul motocicletei pentru a o putea înțelege complet. Privirea va fi atrasă de baterie, ea fiind folosită ca element structural, devenind un un material viu, care se rotește lent de-a lungul axei longitudinale a motocicletei. “Pe parcursul acestui proces creativ, am fost dornici să dezvoltăm un produs puternic, cu o autonomie semnificativă și care să păstreze toate elementele așteptate de la o motocicletă”. Stilul nu este totul. Cu o putere de 75kW (aproximativ 102 CP) și un cuplu de 240 Nm, Newton EV-1 accelerează între 0 – 100 km/oră în mai puțin de 3 secunde.

Newton EV-1

Totodată, autonomia anunțată este de 300 km. Iar dacă pentru unii pasionați zgomotul motorului este esența senzațiilor pe motocicletă, atunci ei pot sta liniștiți: senzațiile fac parte din valorile Newron – alături de libertate – propulsia electrică deplasând cursorul percepțiilor la un nivel extrem de înalt. În finalul materialului nostru, mai trebuie să adaugăm și faptul că această motocicletă urmează să fie produsă într-o ediție foarte limitată – doar douăsprezece unități fiind disponibile la vânzare – livrările fiind programate pentru primăvara anului 2021. Mai multe detalii sunt disponibile AICI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here