Negroni, un cocktail creat la Florența!

0
191
The Negroni

Negroni este unul dintre cele mai consumate cockatil-uri din lume, o băutură cu care nu vei da greș dacă dorești să-ți impresionezi oaspeții. Pentru cei care nu știu, ingredientele acestui cocktail sunt unele dintre cele populare băuturi de pe piață: Campari bitter, Gin și Vermut roșu. Evident, mulți oameni se bucură de Negroni, dar foarte puțini sunt cei care știu că această băutură fost creată la Florența în jurul anului 1910.

Negroni (Casoni – Firenze)

Povestea noastră începe la finalul secolului al XIX-lea, atunci când domnii florentini se întâlneau în diferite cafenele pentru ora vermutului, un pahar de vin răcit și infuzat cu plante aromatice. Întrucât “amarul” era la modă, a apărut dorința de a combina vermutul cu băuturi amare, sursa acestui obicei fiind regăsită – cel mai probabil – în Statele Unite. Astfel, a fost creat un cocktail american. În acest punct, este cazul să facem un pas înapoi în timp și să mergem pe una dintre cele mai prestigioase străzi din Florența. Locul unde regăsim micuțul magazin Casoni, un spațiu situat la întretăierea dintre Via Tornabuoni și Via della Spada. Un loc unde puteți cumpăra diferite condimente și dulciuri, dar și degusta Vinuri sau lichioruri. Frecventat de Contele Camillo Negroni, acesta având mereu pregătit un aperitiv de către Fosco Scarselli, barmanul său de încredere.

Negroni (mod de preparare)

Istoria consemnează că, undeva între anii 1917 și 1920, contele i-a cerut barmanului să adauge gin aperitivului său. Din acel moment, el a început să-și comande “obișnuitul” pahar, aproape imediat băutura fiind comandată și de alți clienți, devenind peste noapte cunoscută drept “americano alla moda del Conte Negroni” sau pur și simplu Negroni. În finalul scurtei noastre incursiuni pe străduțele orașului toscan, este bine să vă prezentăm și modul de preparare al acestei delicioase băuturi. Astfel, se toarnă într-un pahar gheață și, ulterior, se adaugă Campari bitter (30 ml), Gin (30 ml) și Vermut roșu (30 ml). Ingredientele se amestecă bine și se asezonează cu o felie de portocală. Creat ca un aperitiv, Negroni constituie un cocktail perfect după cina, fiind o băutură cu care vă puteți încânta prietenii sau oaspeții. A Presto! Detalii Toscana AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here