Mustang, un muscle car electric

0
999

Mustang – cum ar fi să dețineți toate performanțele și puterea unui muscle car iconic, dar fără ca acesta să polueze atmosfera? Este exact ceea ce ne propune compania Charge Cars, Mustagul clasic fiind transformat într-un prototip ce urmează să fie prezentat la ediția din acest an a Goodwod Festival of Speed. De fapt, Mustagul – complet electric – se pare că o să fie disponibil cu specificații mai bune decât originalul, un model lansat pe șoselele americane în cursul anului 1964.

Mustang Electric

Conform reprezentanților companiei Charge Cars, noul muscle car beneficiează de o caroserie omologată, menită să „păstreze designul și stilul clasic al legendarului Ford Mustang”. Evident, cele mai mari schimbări se regăsesc sub capotă, fiind evidente datorită componentelor realizate de compania tehnologică Arrival. Propulsorul V8 a fost înlocuit cu două motoare electrice care produc 536 Cai Putere și un cuplu de aproximativ 1000 Nm, permițând totodată tracțiunea integrală. Ceea ce se traduce printr-o accelerație de la 0 – 100 km/oră în doar 3,99 secunde și o viteză maximă de 240 km/oră. Autoturismul este alimentat de o baterie de 64 kWh – ce oferă o autonomie de aproximativ 320 kilometri – aceasta putând fi încărcată destul de rapid (conform constructorului). În același timp, interiorul cabinei păstrează stilul retro-elegant al exteriorului, cu excepția unui ecran touchscreen de mari dimensiuni – ce permite șoferilor să aleagă stilul de condus și suspensia, oferind totodată posibilitatea de a comuta între tracțiunea spate și cea integrală.

„Mustangul nostru este complet electric, el fiind construit nu numai pe o tehnologie și expertiză de ultimă generație, ci și în baza unei pasiuni uriașe – din dragostea de a păstra designul iconic al acestui model – și a unui viitor fără emisii”, a declarat dl. Vadim Shagaleev (CEO-ul companiei Charge Cars). Limitată la doar 499 de unități, prețul pentru un exemplar Mustang electric începe de la aproximativ 300.000 Lire Sterline (aproximativ 336.000 Euro), autoturismele fiind programate pentru livrare în cursul lunii septembrie 2019. În fine, Mustangul realizat de Charge Cars nu va fi singurul vehicul electric inspirat de această mașină iconică. La finalul anului trecut compania Ford a înregistrat numele de „Mach-E”, conceptul urmând să se transforme în primul SUV electric care preia elemente de design de la un model clasic Mustang. Mai multe detalii sunt disponibile aici (MUSTANG). Sursă foto – Charge Cars.

Mustang Electric

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.