Mouton Rothschild, etichetă cu Xu Bing!

0
136
Chateau Mouton Rothschild (vintage 2018)

Mouton Rothschild a prezentat la începutul lunii decembrie eticheta pentru vintage-ul 2018, creată de artistul și scriitorul chinez contemporan Xu Bing. “Când l-am descoperit pe Xu Bing, am fost captivat de modul cum expunea semnele caligrafice chineze, acestea fiind înzestrate cu o putere poetică incredibilă”, avea să menționeze Julien de Beaumarchais de Rothschild. “Ulteior, mi-am spus că etichetele noastre erau, la rândul lor, semne, fiecare operă de artă făcând referire la câte un an: vintage-ul din 1973 poate fi numit Picasso Mouton, la fel cum cel din 2018 va fi numit Xu Bing Mouton”.

Chateau Mouton Rothschild (fațada de est a cramei)

O opera de artă inventată, dacă ne referim la semnele prezente pe etichetă: “Este un limbaj inventat de artistul Xu Bing, care constă în rescrierea alfabetului latin cu ajutorul aspectului caractererelor tradiționale chineze. Paradoxal, asta înseamnă că noi, occidentalii, putem înțelege limba – în timp ce chinezii nu!”, explică Beaumarchais de Rothschild. “Acestea fiind spuse, trebuie să fim capabili să decodăm acest limbaj, ceea ce nu este ușor: când Xu Bing mi-a trimis opera de artă pentru Mouton, i-am arătat-o familiei mele, care, crezând că este în mandarină, nu a înțeles…. decodificată, această expresie este similar cu plăcerea de a experimenta vinurile fine, iubitorii acestora descoperind treptat aromele din paharul lor – de exemplu, un Mouton din 2018”.

Chateau Mouton Rothschild(eticheta vintage 2018)

Xu Bing a vizitat pentru prima dată proprietatea în 2013, el menționând că: “de foarte mult timp, eram conștient de legătura Château Mouton-Rothschild și artă”. “Așadar, atunci când Julien de Beaumarchais de Rothschild m-a contactat pentru a ilustra eticheta vintage 2018, pentru mine a fost o onoare”, menționează artistul chinez. Lucările lui Xu Bing sunt expuse la British Museum din Londra, Museum of Modern Art sau Metropolitan Museum of Art din New York, ca să enumăr doar câteva din instituțiile unde este prezent artistul. Unele dintre cele mai celebre lucrări ale sale include sculpturi monumentale, amintind aici de “Book from the Sky” sau “Background Stories”. Și totuși, ce îl face pe Xu Bing atât de special, încât să apară pe o etichetă de vin?

Chateau Mouton Rothschild (artistul chinez Xu Bing)

Ei bine, “răspunsul este viziunea artistică generală și utilizarea unei tehnici varietate pentru a o transpune – amintind aici de pictură, sculptură sau proiecții video”, spune Beaumarchais de Rothschild. “Iar această viziune constă în transformarea normalului, poate chiar a banalului, pentru a-i conferi frumusețea și demnitatea unei opera de artă. Pentru mine, Xu Bing este în același timp poet și alchemist: un artist care transformă materia primă în aur și poet pentru că ne hrănește visele din realitatea vieții de zi cu zi”. O alchimie care poate fi adaugată în colecția de vinuri a fiecăruia dintre dumneavoastră, Mouton-Rothschild 2018 fiind deja disponibil la vânzare, caligrafia artistului asigurând unicitate acestui an. Detaii aici: MOUTON ROTHSCHILD

Mai multe informații aici: STORIES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here