Montegrappa, instrument din lapis lazuli

0
404
Montegrappa - Ediție Limitată Extra Otto Sapphirus_

Montegrappa ne-a obișnuit deja cu edițiile sale spectaculoase, realizate în ediție limitată. Pentru a marca începutul acestui an, producătorul italian de instrumente de scris a lansat Extra Otto Sapphirus, o piesă realizată din lapis lazuli. De un albastru profund și strălucire asemănătoare cerului, această piatră metaforică a apărut în designul bijuteriilor cu peste șase mii de ani în urmă. Ornamentările egiptene subliniază originile străvechi și prezența supranaturală în cadrul instrumentului de scris Extra Otto Sapphirus.

Montegrapp – Cutie Extra Otto Sapphirus

De-a lungul veacurilor, artizanii au fost captivați de frumusețea lapis lazuli și aspectul său ceresc. Astăzi, această comoară semi-prețioasă oferă materia primă pentru corpul acestui instrument de scris spectaculos. O trimitere către vechii egipteni – care venerau culoarea ultra-marină a lapis lazuli – și finisajul rar, strălucitor. Presupusele sale puteri de vindecare au fost utilizate pentru a trata numeroase afecțiuni, de la insomnie și melancolie, până la febră și mușcături de șarpe. Ornamentele capacului ne prezintă un scarabeu înaripat și Ochiul lui Horus – simboluri pentru putere și sănătate. Scarabei ciopliți în lapis lazuli erau introduși în vechile morminte pentru a înlocui o inimă care bate în viața de apoi.

Montegrappa – Sfinxul

Extra Otto Sapphirus combină două repere extrem de importante pentru Montegrappa: profilul octogonal – realizat pentru prima data în 1915 – împreună cu forma clasică și funcția modernă a ediției Extra 1930. Lapis lazuli a fost o piatră venerată atât de vechii egipteni, cât și de alte civilizații. În timpul Renașterii, artiștii utilizau praful obținut din lapis lazului la realizarea diferetelor picturi, el fiind cunoscut ca unul dintre cei mai scumpi pigmenți. Primul instrument de scris – sculptat de Montegrappa în piatră – este realizat cu ajutorul unui design innovator, construcția lui beneficiind de o prelucrare special pentru a putea fi optimizată durabilitatea și greutatea.

Montegrappa – Extra Otto Sapphirus

Piatra este tăiată precum un diamant, corpul intrumentului de scris fiind întărit pe interior cu fibră de carbon. Ediția limitată este realizată în doar 192 de piese, o referință la cele 192 de capitole cunoscute din Cartea Morții – o serie de manuscrise ce îi ghidau pe vechii egipteni în tranziția vieții de apoi. În fine, egiptologia este o temă recurentă a edițiilor limitate Montegrappa, printre lansările memorabile din trecut numărându-se Luxor (1997), Sophia (2006) și Thoth (2017). Încheiem cu mențiunea că, Montegrappa este reprezentată România de Luxury Grand Store, instrumentele de scris putând fi achiziționate prin accesarea platformei online a companiei. Detalii AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.