Montegrappa, întoarcere la origini

0
59
Montegrappa - Elmo 01

Un secol de existență și muncă de pionierat sunt ingredientele ce stau la baza uneia dintre cele mai apreciate instrumente de scris – Montegrappa – ediția “Elmo 01” făcând parte dintre obiectele purtate zi de zi de nenumărați fani ai mărcii italiene. Binecunoscută pentru calitatea produselor sale, Montegrappa oferă colecționarilor și pasionaților o gamă largă de produse, îndeplinind – în funcție de bugetul fiecăruia – toate fanteziile în materie de instrumente de scris.

Montegrappa - Bassano del Grappa

Dar ce poate fi mai reprezentativ pentru compania cu sediul în Bassano del Grappa decât întoarcerea la rădăcinile sale și viziunea fondatorului companiei, dl. Helmuth “Elmo” Heinrich? Fabrica care produce astăzi unele dintre cele mai sofisticate instrumente de scris din lume a fost printre primele societăți din domeniu, între anii 1912 și 1928 fondatorul angajându-se să “democratizeze” scrisul. În acele zile, instrumentele de scris portabile erau o tehnologie emergența și plină de probleme, producătorii aflându-se într-o luptă continuă cu “acceptarea” acestora ca instrumente de cunoaștere și utilitate. În calitate de director tehnic al companiei, Helmuth era o personalitate angrenată într-o misiune dificilă, el amintind de antreprenorii tehnologiei de astăzi. Know-how-ul lui și carisma afișată a inspirat tânăra companie, astfel că primele produse au beneficiat de numele său – Elmo – acestea devenind o piatră de temelie în birourile și școlile italiene în deceniile următoare.

Cum altfel, ediția “Elmo 01” reprezintă un produs ce aduce aminte de acea epocă, produsul fiind unul compact și robust, cu o formă clasică care ne amintește de stilul clasic popuarizat de casa italiană în anii 1920. În tot acest timp, Helmuth a condus compania către soluții și inovații tehnologice noi, încercând să satisfacă cererea de produse compatibile cu stilul de viață contemporan. Portabilitatea, fiabilitatea și eficiența erau liniile după care el se conducea. În 2019, instrumentele de scris constituie un element esențial pentru utilizarea de zi cu zi, “Elmo 01” fiind printre primele produse realizate în Europa care satisface această nevoie. Realizat din rășină – cu elemente din oțel inoxidabil – instrumentul oferă performanțe robuste, marcate de o linie rotundă și simplă, alături de un secol de expertiză în domeniu. “Elmo 01” este disponibil în următoarele versiuni: instrument de scris, roller și pix cu bilă. Pentru cei interesați, amintim că instrumentele de scris Montegrappa sunt disponibile în România prin distribuitorul Luxury GS (www.luxurygs.ro).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here