MONTEGRAPPA MULE, EDIȚIE DEDICATĂ GRAPPA

La o aruncătură de băț de sediul Montegrappa – casa celei mai vechi companii producătoare de instrumente de scris din Italia – se găsește “inima” unei alte industrii reprezentative pentru regiune. Este vorba despre Grappa, una dintre cele mai populare băuturi din lume, ea fiind regăsite atât în Mumbai și Manhattan, cât și în Macau sau Tokyo. Ca urmare a succesului acestei băuturi, Montegrappa a decis să lanseze o ediție limitată, din cupru, compania italiană onorând astfel băutura preferată a localnicilor.

Montegrappa Mule

Dispunând de o formă clasică, noua colecție “Montegrappa Mule” se prezintă cu un capac – ce poartă faimosul logo “1912” – în timp ce penița poartă un model filigranat Montegrappa. Capacul și corpul instrumentului de scris sunt realizate din cupru polișat, ele fiind scoase în evidență de elementele din argint (clipul de prindere și inelul present pe corpul instrumentului) – materialul amintind de instalațiile utilizate în procesul de producție a unui Grappa. De-a lungul timpului, fiecare posesor al “Montegrappa Mule” va dobândi propria patină a instrumentului achiziționat, personalizând practic un astfel de produs. Reciclabil, cuprul este un metal nobil și igienic, el încetind creșterea și răspândirea germenilor. Materialul este utilizat pe scară largă în domeniul gastronomiei rafinate și în producerea echipamentelor medicale, precum și în design-ul architectural sau în diferite interpretări artistice. Disponibilă în trei variante, “Montegrappa Mule” include instrumente de scris cu pompă, roller și pix cu bilă. Personalizarea ulterioară a instrumentelor “Mule” se realizează împreună cu fiecare posesor în parte, aici fiind incluse diferite tipuri de penițe – pentru a corespunde cu scrisul fiecărui proprietar – sau tipul de cerneală dorit: cartuș de cerneală sau convertor.

Montegrappa Mule

Evident, ținând cont de onorarea tradiției Grappa, designul “Montegrappa Mule” a fost înnobilat de spiritul… băuturii spirtoase! Inițial, instrumentul de scris a avut ca sursă de inspirație un cocktail “Moscow Mule” – servit în mod tradițional într-o cană din cupru – Montegrappa lansând o nouă băutură ce are la baza Grappa. Creat de mixology celebrii din Bassano (sediul central al Montegrappa și inima regiunii unde se produce Grappa) – amintim aici pe frații Edoardo și Leone Miotti – rețeta este special dezvoltată și prezentă deja în meniul cocktail-urilor create de barul “Danieli”. “Montegrappa Mule” poate fi savurată în timpul promovării instrumentului de scris – în diferite baruri și la evenimente dedicate în magazinele oficiale ale mărcii (partenerilor). Băutură în sine este produsă din Grappa de calitate superioară (40°), și se prezintă cu note de bergamotă și piper. Legătura dintre băutură și instrumentul de scris va fi o cană din cupru – oferită fiecărui cumpărător de Mule – cana fiind personalizată cu un logo special (fiecare achiziție a unui stilou va include și o rețetă specială a acestui cocktail cu Grappa). În fine, trebuie să reamintesc că instrumentele de scris Montegrappa sunt disponibile prin reprezentantul oficial în România – (Luxury GS).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here