MONTEGRAPPA, EDIȚIE MOON LANDING

Montegrappa - Moon Landing

Anul 2019 marchează cincizeci de ani de la aterizarea expediției NASA pe Lună, una dintre cele mai mari realizări ale omenirii, definind Statele Unite ca un câștigător în cursa pentru cucerirea spațiului. O împlinire ce ne duce cu gândul la Christopher Columb, cel care avea să descopere Lumea Nouă la finalul Evului Mediu. Inspirată de Apollo 11, misiunea care a dus astronauții americani pe suprafață selenară și într-o colaborare cu agenția NASA, Montegrappa a reprodus iconica rachetă Saturn V – vehiculul fiind interpretat ca un instrument de scris.

Pentru a oferi pasionaților un instrument de scris și un rollerball, colecția “Moon Landing” a fost realizată din rășină albă perlată cu ornamente din argint și împodobit cu email pentru a reproduce un efect tri-dimensional al celor trei trepte ale rachetei purtătoare. În jurul primei trepte se află legenadarul logo USA și steagul național american – “tăiat” cu laser și îmbogățit cu ornamente rafinate din email. Capacul instrumentului de scris reprezintă cea de-a doua treaptă și este produs sub forma modulului de comandă al misiunii Apollo, clipul de prindere din argint fiind aducând aminte de scara destinată coborârii pe suprafața Lunii. Completarea design-ului o face cea de-a treia treaptă a rachetei, în parte inferioară fiind regăsite duzele de evacuare ale motoarelor vehicului spațial – detaliate cu email în nuanță de roșu. Colecția este disponibilă în două variante – rollerball și instrument de scris – acesta din urmă fiind alimentat de un rezervor cu piston, în timp ce penița este realizată din aur de 18K. Prin rotirea laterală a capacului, instrumentul de scris (Saturn V) se deschide în partea din mijloc pentru a ne dezvălui mecanismul de umplere – secțiunea având o deschizătura prin care se poate observa cantitatea de cerneală din interior.

Pentru ediția limitată, Montegrappa a decis fabricarea a 365 de instrumente de scris din rășină și Sterling Silver, numărul fiind o referire a înălțimii rachetei purtătoare Saturn V (atunci când era poziționată pe verticală). De asemenea, 11o de bucăți Rollerball au fost produse din rășină și Sterling Silver, cifra fiind echivalentul numerotației americane în varianta europeană (350 feet vs. 110 metri). O ediție specială – ce cuprinde 25 de instrumente de scris și 25 rollerball – va fi realizată din aur solid de 18K și titan, numerotația fiind o referire la cei 50 de ani de la prima aterizare pe satelitul natural al Pământului. “Moon Landing Collection” este disponibilă într-o cutie ce amintește de capsulă Apollo 11. Totodată, pentru a completa edițiile limitate ale colecției “Moon Landing”, pasionații Montegrappa vor beneficia și de o ediție standard, aceasta având în compunere instrumente de scris cu rezervor, rollerball și pixuri. Instrumentul de scris este dotat cu o peniță din oțel – cu logo-ul filigranat Montegrappa – și este alimentat prin cartuș și convertizor. Corpul instrumentului de scris (din colecția Moon Landing standard) este produs în întregime din aluminiu și este gravat cu laser (logo-ul USA și steagul american) pe suprafața polișată a treptelor rachetei, în timp ce clipul face o trimitere către treptele scării utilizate de astronauți pentru coborârea pe suprafața Lunii. Montegrappa este disponibilă și în România, colecțiile fiind comercializate prin intermediul reprezentantului oficial Luxury GS. Mai multe detalii aici (Luxury GS).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here