Montegrappa, ediție Ammiraglio 1939

0
520
Montegrappa Ammiraglio 1939

Fuziunea italo-japoneză este o noțiune care conturează imediat ideea de rafinament, raritate și savoare. Indiferent că vorbim de arhitectură, modă sau bucătărie, coliziunea dintre sensibilitățile orientului îndepărtat și occident este rareori atât de convingătoare ca atunci când două dintre cele mai rafinate și vechi culturi se intersectează. Colaborarea dintre diviziunile culturale necesită adesea un partener mai consacrat, care să dezvăluie contextual unui astfel de colaborare și să ofere marelui public un sentiment de descoperire.

Totuși, pentru un insider, Montegrappa și Sailor Pen sunt nume care nu necesită nicio introducere sau justificare. Iar acest aspect nu este unul foarte surprinzător. Născute la doar un an distanță, fiecare producător de instrumente de scris a petrecut mai mult de un secol definind moștenirea lor meșteșugărească. Ambele companii au ajuns să întruchipeze standard admirate la nivel internațional de numeroși scriitori și colecționari de instrumente de scris. Sailor Pen, o companie originară din îndepărtata Japonie, a fost fondată în anul 1911 de către domnul Kyogoro Sakata, un inginer naval din Hiroshima, el fiind primul care a introdus pe piața japoneză un instrument de scris cu rezervă – adus din Marea Britanei prin intermediul unui prieten. Fascinat de acesta, el a decis să producă instrumente de scris fine în Japonia, reușind în scurt timp să realizeze unele dintre cele mai bune și performante produse. Astăzi, pentru prima dată, două idealuri complementare au ajuns să fie îmbinate într-un singur produs. La suprafață, Ammiraglio 1939 este o peniță profesională Sailor, cu accente fine italiene, adaptate după flerul specific al mărcii Montegrappa.

Dar designul și măiestria sa sunt mult mai delicate, cele două secole de tradiție fiind însoțite de seturi de instrumente de scris speciale, fiecare fiind bine ajustat pentru utilizarea lor de către proprietar. În consecință, echipele tehnice de la Bassano del Grappa și Hiroshima s-au confruntat cu provocarea de a livra împătimiților un instrument de scris capabil să răspundă propriilor lor promisiuni. Denumit “Amiralul”, suntem siguri că sunteți de acord că acest instrument de scris întruchipează cu adevărat tot ce este mai buni în cele două lumi. Creația a început cu un gest de prietenie și dorința constantă a producătorului Montegrappa de a sfida convențiile. O întâlnire petrecută în 2017 – la Hiroshima – a dezvăluit nivelurile profunde de empatie și respect între cele două companii, alături de accentele commune pe sursele de experiență superlative în domeniul scrisului.

Reverența pe care mulți o recunosc în caligrafia japoneză, se apropie de proporțiile mitice. Preeminența marină și statutul său cult este profund legată de maestrul penițelor – designerul Nobuyoshi Nagahara. Astăzi, fiul său – Yukio Nagahara – supraveghează producția la fabrica Sailor Pen, sub atenta lui supraveghere fiind creată o linie extrem de specială de penițe – pentru această primă colaborare (cu Montegrappa, n.red.). Un design ce are ca sursă de inspirație anul 1939 – aleasă din muzeul privat al mărcii Montegrappa – a fost recreat manual și extins pentru a putea încorpora o gamă nouă de penițe japoneze ultra-precise (cu o dimensiune de șase milimetri). Produse din aur de 18 carate – o raritate în portofoliul Sailor Pen – acestea sunt deservite de sistemul de umplere cu piston patentat de Montegrappa, într-o combinație de vis. Iar pentru pasionații scrisului, enigmaticele clase Mediu-Fine și Zoom promit o îndepărtare încântătoare de la liniile clasice. Niciun detaliu nu a fost trecut cu vederea la exteriorul instrumentului de scris Ammiraglio 1939. Foarte ornamentate, marginile sunt bogat ornamentate cu argint sterlin de 0.925, corpul luxos al instrumentului de scris fiind sculptat manual din celuloid premium Mazzuchelli și imprimate cu însemnele corecte antebelice ale producătorului Monte Grappa. Greutatea, echilibrul și finisajul au fost realizate în conformitate cu standardele exacte ale mărcii Montegrappa. Foarte puțini vor avea privilegiul de a ști cum se simte cel care deține una stfel de instrument atunci când este construit de un maestru, susținut de expertiza a două secole de experiență. Iar aici putem să vă felicităm dacă alegeți să achiziționați un astfeld e instrument de scris. Plăcerea de a scrie se reflectă în expertiza și stilul de construcție, instrumentul de scris reprezentând cu adevărat o investiție importantă din partea celui care se decide să-l achiziționeze. Evident, acest produs exclusivist este realizat într-o ediție extrem de limitată. Referindu-se la cei optzeci de ani de la lansarea acestui model, instrumentuld e scris Ammiraglio 1939 este disponibil într-o ediție de numai optzeci de unități, fiecare dintre acestea beneficiind de următoarele culori: Butterfly, Glittering Blue, Charcoal, Malachite sau Turtle Brown. Mai multe detalii sunt disponibile AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.