Montegrappa, ediție limitată Age of Discovery!

0
14
Montegrappa Age of Discovery

Columb, Cabot, Vespucci, Magellan sunt nume de referință în istoria maritimă și o recunoaștere adusă de Montegrappa curajului lor. Sunt marii exploratori ai istoriei și inventatorii unor tehnologii portabile care i-au ajutat să transforme lumea.

Ediție Age of Discovery (foto Montegrappa/Luxury GS)

Este una din acele colecții de neratat, producătorul italian reușind să reînvie o perioadă de pionierat în istoria umanității. Recunocută pentru calitatea instrumentelor sale de scris, Montegrappa oferă colecționarilor o serie de inovații care păstrează vie bucuria descoperirii. Sunt evocate ambiția, curajul și bogățiile care erau din belșug în epoca marilor descoperiri. Dar faptele care le-au gravat numele în istorie se datorează instrumentelor vremii lor.

Instrumentele

Invenția unor instrumente precum telescopul, busola sau sextantul au schimbat în cele din urmă lumea. La aproximativ cinci secole, Montegrappa omagiează știința explorării în formă și funcție, cu o fuziune de materiale de epocă. De asemenea, regăsim numeroase meșteșuguri tradiționale și inovații moderne. Dotată cu busolă funcțională și activitate de umplere telescopică, Age of Discovery este o colecție cu tușe clasice.

Busola – realizată în miniatură – este poziționată sub capacul instrumentului de scris, ea fiind creată exclusiv pentru Age of Discovery. Produsă în colaborare cu Politecnico di Milano, este prima busolă încorporată într-un instrument de scris Montegrappa. Totodată, mecanismul revoluționar de umplere este perfect integrat în carcasa segmentată a instrumentului și este de tip Power Push. El permite posesorului o încărcare extrem de lină.

Moștenirea

Colecția Age of Discovery este inspirată de trecutul glorios al exploratorului Fernando Magellan (1480 – 1521). Plecat în căutarea măreției, exploratorul de origine portugheză și-a pierdut viața în Insulele Pacificului. Nu înainte de a demonstra că putem călători de-a lungul globului, calculele sale fiind cruciale pentru navigația epocii. Ediția limitată include 250 de instrumente de scris și rollere și marchează 500 ani de la realizarea sa istorică.

Detalii Age of Discovery (foto Montegrappa/Luxury GS)

Ediția este însoțită de o hartă care prezintă expediția lui Magellan – 1519/1521 – și înconjoară corpul instrumentului de scris. Totodată, silueta navei Victoria – singura care a supraviețuit voiajului – apare într-un ocular realizat în miniatură. Ambele detalii sunt o prevestire pentru cei care navighează în ape neexplorate și care amintesc de propria noastră direcție. Ediția poate fi comandată prin Luxury GS România.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.