Montegrappa salută geniul lui Rafael!

0
713
Montegrappa - Ediție Raffaello

Montegrappa este bine-cunoscută pentru edițiile limitate pe care le realizează, unele de-a dreptul spectaculoase. Creativitatea este cuvântul de ordine al mărcii italiene, o latură completată de respectful pentru tradiție și inovație. Cum anul 2020 marchează 500 de ani de la ultima lucrare a lui Rafael Sanzio, Montegrappa propune colecționarilor una dintre cele spectaculoase ediții limitate, aceasta venind să celebreze extrordinara moștenire a pictorului italian, unul dintre cei mai de seamă artiști ai Renașterii.

Montegrappa – Raffaello (Madonna Sixtină)

În luna aprilie s-au împlinit 500 de ani de la moartea lui Rafael Sanzio da Urbino, se stingea unul dintre cei mai prolifici artiști ai timpurilor sale, opera lui marcând peste ani arta și cultura umanității. Mai multe expoziții sunt planificate în cursul acestui an, peste 200 dintre capodoperele sale urmând să fiind expuse la Scuderie del Quirinale, din Roma, locul unde artistul și-a petrecut ultima decadă a vieții sale. Evident, o ocazie pentru Montegrappa de ași etala propriile bogății artistice, producătorul italian lansând o colecție de instrumente de scris care utilizează materiale prețioase și pictura manuală rafinată a unora dintre cele mai cunoscute lucrări ale artistului.

Rafael Sanzio (autoportret)

Denumită Raffaello, colecția include cinci piese, fiind pentru prima data în istoria de peste o sută de ani a mărcii când finisajul unui instrument de scris include reproduceri ale unor opere de artă celebre. Reproduceri realizate pe corpul cylindric al unui instrument de scris de doar 16,5 mm, o abilitate pe care puține companii o pot stăpânii, sarcina realizării acestui “transfer” căzând în mâna miniaturistului și restauratorului Alessandra Malesan. Fiecare instrument de scris necesită săptămâni de muncă minuțioasă și, din acest motiv, au fost realziate doar cinci exemplare pentru fiecare ediție (regăsind aici lucrări precum “Autoportretul“ sau “Madonna Sixtină”).

Montegrappa – Raffaello (Madonna. Sixtină)

Lansarea acestei colecții s-a produs în luna iunie, ea fiind plasată sub amprenta colecțiilor Genio Creativo – o serie de instrumente de scris care au adus omagiu unor artițti precum Stradivarius, Dali sau Da Vinci – seria Raffaello, la fel ca multe alte ediții limitate Montegrappa, fiind detaliate exhaustiv. Ca instrument, Raffaello oferă un nivel înalt de precizie mecanică și plăcere a scrisului, colecția fiind o întruchipare a virtuozității italiene care va atrage, cu siguranță, foarte mulți pasionați și colecționari. Instrumentele de scris Raffaello pot fi comandate prin intermediul reprezentanților Montegrappa, marca italiană fiind reprezentată în România de Luxury Grand Store.

Detalii aici: LUXURY GS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.