MONTBLANC 1858, SPIRITUL DE EXPLORARE

0
36
Montblanc 1858

Precis, lizibil și robust, elemente esențiale pentru utilizarea în condiții extreme a legendarului ceas Minerva din anii 1920 și 1930, un ceas special conceput pentru armată și exploratori. Inspirat de aceste modele istorice, colecția Montblanc 1858 aduce un omagiu extraordinarului patrimoniu al Manufacturii Minerva. Indiferent dacă alegi drumețiile prin pădurile seculare sau spre vârfurile cele mai înalte, Montblanc 1858 Automatic Chronograph și 1858 Geosphere constituie întodeauna companionul perfect pentru aventuri și explorări fără teamă.

Montblanc 1858

Iar aici regăsim Spiritul de explorare Montblanc, un locul de unde Montblanc 1858 își extrage inspirația, noua culoare verde-kaki apropiind marca de natură. Reinterpretare a ceasurilor și cronografelor de buzunar Minerva din anii 1920 și 1930, noile modele Montblanc 1858 captează din spiritul trecutului și îl transpune în lumea modernă, combinând o carcasă din bronz (în stil vintage) cu aluminiul care ne aduce aminte de evoluția inovatoare în timp – alături de mecanisme complicate realizate in-house. Ceasurile sunt partenerii potriviți pentru o ieșire în aer liber, ele fiind concepute pentru exploratorii moderni care își impun propriile lor provocări, exprimându-și stilul personal, un stil de viață autentic – în armonie cu natura. Un nou concept se naște: Conectarea la natură – un exemplu de cum reușește o marcă să-și arate respectul pentru mediul înconjurător. Carcasele din bronz – cu finisaje satinate – se prezintă cu design zimțat de jur-împrejur, în timp ce partea din spate este produsă din titan (în nuanțe de bronz). De asemenea, pe spatele carcasei regăsim gravate emblematicul munte Mont Blanc, o busolă și două piolete încrucișate, ca un indiciu al spiritului de aventură montană. Alte detalii includ coroanele care amintesc de ceasurile de epocă și geamul din safir, în timp ce cadranele – realizate în aceeași nuanță de verde-kaki – contrastează cu indicatorii luminiscenți în formă de catedrală, cu un design “cloisonné”, proiectate pentru a putea fi citite în timpul opririlor de noapte. Printre alte detalii, mai putem enumera cifrele arabe – în nuanțe de bej SuperLumiNova – minutarul realizat sub formă de cale ferată și sigla originală Montblanc din anii 1930 (vârful Mont Blanc).

Totodată, pentru a oferi un aspect contemporan, ceasurile sunt dotate cu curele țesute de tip „NATO” – executate manual în Franța (în cadrul unei țesătorii tradiționale, „fabrica” având o vechime de peste 150 de ani). Datorită acestui know-how artizanal, curelele de tip „NATO” sunt deosebit de rezistente, durabile și foarte confortabile pe încheietura mâinii. Pentru a garanta performanța liniei de producție și utilizarea lor în condiții grele, toate modelele Montblanc 1858 sunt supuse la teste de uzură (peste 500 de ore) și controale amănunțite în condiții extreme. De asemenea, modelele Automatic, Chronograph și Geosphere sunt rezistente până la 100 de metri sub apă, asigurând performanțe extraordinare în toate mediile. Acest an marchează și lansarea a patru noi ediții 1858: două modele noi 1858 Automatic, un model 1858 Chronograph și unul 1858 Geosphere. Cele două modele 1858 Automatic sunt disponibile cu o carcasă din bronz de 40 mm (versiunile anterioare aveau o carcasă din oțel și o ramă din bronz) asociate unui cadran verde-kaki sau o carcasă din oțel cu cadran negru. În același timp, noul Chronograph 1858 este disponibil cu o carcasă de 42 mm și cadran verde-kaki, ceea ce oferă un fundal ideal pentru contoarele bi-compacte. În fine, Geosphere 1858 – o ediție dedicată provocărilor din alpinism – este disponil cu aceeași schemă de culori: bronz/verde-kaki. Mai multe detalii aici (www.montblanc.com).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here