MONTBLANC, OMAGIU ADUS LUI HADRIAN

0
42

Montblanc Patron of Art Hadrian Edition a introdus recent cea mai nouă ediție limitată (5), un instrument de scris ce evocă amintirea unuia dintre cei mai cunoscuți împărați romani – Publius Aurelius Hadrianus (76 – 138 d.Hr.). El a domnit timp de douăzeci și unu de ani și, ulterior, a fost considerat unul dintre cei cinci cei mai buni conducători ai Impreriului Roman, de-a lungul domniei oferind o perioadă de pace și prosperitate, precum și o moștenire arhitecturală eternă.

Montblanc Patron of Art Limited Edition 5

Pentru a-l omagia pe Hadrian, unul dintre cei mai buni conducători ai Imperiului Roman, ediția Montblanc Patron of Art Limited Edition oferă un instrument de scris din bazalt egiptean, o rocă vulcanică de culoare neagră, sticloasă. Capacul instrumentului este realizat sub forma unei coroane și este placat cu aur, în timp ce clipul de prindere – cu forma unui spic de grâu maturat, ce semnifică prosperitatea – este, de asemenea, acoperit cu aur, ceea ce ne amintește de interesul pe care împăratul la avut pentru cultura greacă și misterele Eleusine. Totodată, emblema Montblanc (în culorile tradiționale de alb și negru) este realizată din rășină și a fost montată în vârful capacului (ca simbol al bijuteriei coroanei). Penița instrumentului de scris este produsă din Au 750 și are gravată pe suprafața ei efigia împăratului și o frunză de laur, în timp ce inelul superior – alături de cel montat pe corpul instrumentului de scris – au gravat pe suprafața lor pe zeul Janus (zeul timpului în mitologia romană).

Montblanc Patron of Art Limited Edition 888

Totodată, inelul capacului este acoperit cu decorațiuni elegante, amintind de rafinamentul cu care împărații romani se incojurau pe parcursul domniei lor. Noua ediție Montblanc oferă trei colecții distincte, prima dintre acestea – denumită Montblanc Patron of Art Limited Edition 888 – este realizată cu un capac din Ag 925 și corpul sub forma unei cupole a uneia dintre cele mai mari clădiri publice – ridicate sub domnia lui Hadrian. Cea de-a două ediție – Montblanc Patron of Art Limited Edition 76, numărul reprezentând anul nașterii lui Hadrian – este disponibilă cu capac din aur alb (Au 750) și dispune de o perlă montată pe centrul capacului. În fine, dacă sunteți un colecționar entuziast (sau pasionat al perioadei istorice a lui Hadrian), o ediție limitată la doar cinci bucăți – Montblanc Patron of Art Limited Edition 5 – este disponibilă pentru cumpărare, cifra evocând moștenirea lui Hadrian și faptul că a fost unul dintre cei cinci împărați care au marcat în mod pozitiv istoria Imperiului Roman. Mai multe detalii sunt disponibile aici (HADRIAN).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here