MINI, DESIGN PUR ELECTRIC LA IAA

0
28

In cadrul ediţiei 2017 a IAA Cars de la Frankfurt/Main, MINI va prezenta abordarea sa în ceea ce priveşte viitorul automobilelor pentru oraş sub forma MINI Electric Concept. MINI Electric Concept aduce designul emblematic şi sentiment go-kart obişnuită al mărcii MINI în era mobilităţii electrice. MINI va prezenta un model electric de serie în 2019 şi a confirmat deja că producţia acestui model este pregătită pentru Oxford, Marea Britanie.

Mobilitatea urbană este înrădăcinată în ADN-ul mărcii MINI; orașul este spaţiul său natural. Acest mediu şi cerințele specifice pe care le impune pentru un automobil au fost baza de la care a pornit echipa de design pentru a aduce la viaţă MINI Electric Concept. Trenul de rulare agil, reglajul foarte bun al suspensiei şi utilizarea elementelor aerodinamice extinse se reunesc pentru a face MINI Electric Concept o soluţie foarte atractivă, cu emisii zero, pentru provocările actuale cu care se confruntă mobilitatea personală în oraşele noastre şi împrejurimile acestora. “Cu sentimentul go-kart caracteristic şi motorul electric puternic, MINI Electric Concept este foarte distractiv de condus, fiind totodată potrivit pentru utilizarea cotidiană – şi nu produce nici un fel de emisii. Acesta este modul în care MINI vede mobilitatea electrică în lumea de mâine”, spune Peter Schwarzenbauer, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru MINI, Rolls-Royce şi BMW Motorrad.

Pionier al mobilităţii electrice la BMW Group – Au trecut aproape zece ani de când MINI a făcut un pas important, de pionierat, cu MINI E . Acesta a pus bazele la BMW Group pentru dezvoltarea soluţiilor de mobilitate electrică care să fie pregătite pentru producţia de serie. Modelul MINI E, prezentat în 2008, a fost primul automobil electric de la BMW Group care a fost condus de utilizatori privaţi în condiţii de circulaţie zilnică ca parte a unui proces intens de testare. Peste 600 de automobile MINI E au fost utilizate la nivel mondial. Toate acestea au ajutat la obţinerea unor informaţii vitale despre utilizarea automobilelor pur electrice, iar aceste cunoştinţe au fost ulterior încorporate în dezvoltarea modelului BMW i3. De asemenea, MINI E a oferit distracţie la volan datorită acceleraţiei şi manevrabilităţii deosebite. Primul model plug-in hybrid de serie al mărcii premium din Marea Britanie a fost prezentat în primăvara anului 2017 sub forma MINI Cooper S E Countryman ALL4. În premieră, noua variantă de model oferă mobilitate electrică şi, prin urmare, emisii zero locale. MINI Electric Concept reprezintă o continuare perfectă a acestei linii de dezvoltare. În viitor, toate produsele electrificate ale mărcii MINI vor fi grupate sub marca “MINI Electric”. Mai multe detalii  aici (autoplusmagazine.ro/mini-electric-concept-studiu-de-design-la-iaa).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here