MINI Countryman, simplificarea creează spaţiu

0
107
Oliver Heilmer & MINI Countryman

MINI Countryman este una dintre mașinile preferate, la începutul anului 2019 având ocazia să testez un astfel de model. Bine de știut, acest autoturism este cel mai mare şi versatil model al constructorului britanic, designul automobilului beneficiind de actualizări detaliate şi bine definite. Pentru a înțelege schimbările survenite în construcția autovehicului, vă prezentăm un interviu cu Oliver Heilmer (Directorul MINI Design), material în care vorbeşte despre noile linii Countryman, importanţa elementelor de design individuale şi “simplificarea” ca principiu fundamental al viitoarelor modele.

MINI Countryman (imagine frontală)

Noul Countryman este practic şi sportiv şi foloseşte excelent spaţiul. Cum vezi importanţa acestui model pentru marcă? Countryman este cel mai mare vehicul din gama noastră actuală de modele. Este o maşină de familie, cu un nivel ridicat al caracterului practic de zi cu zi şi obişnuita notă MINI. Dar este şi un aventurier ca spirit, unul cu care poate îţi va plăcea să mergi într-o experienţă extraurbană. Autovehiculul combină funcţionalitatea inteligentă într-o amprentă relativ mică. Cu noul Countryman, printr-o serie de elemente de design, aducem şi mai mult acest caracter special în prim-plan. În acelaşi timp, am adoptat o abordare simplificată în mod deliberat în ceea ce priveşte designul în jurul acestor elemente – pentru a crea mai mult spaţiu.

MINI Countryman (detaliu spate)

Din exterior, de unde ştii că te uiţi la noul Countryman? Am adus noi detalii expresive pentru Countryman, regăsite în caracterul modern, atitudine şi siguranţă. De asemenea, am ridicat profilul tuturor acelor lucruri care conferă modelului Countryman identitatea mărcii. În partea frontală, farurile sunt complet noi şi absolut de ultimă generaţie. Am păstrat în mod intenţionat conturul atractiv şi aproape unghiular al farurilor de la actualul Countryman ca o caracteristică identificatoare şi distinctivă a modelului în cadrul familiei MINI. Grila radiatorului clar definită se proiectează vizual între faruri, cu conturul său distinct în crom sau specificaţia Black Line cu nume sugestiv.

MINI Countryman (detaliu habitaclu)

Cât de importante sunt detaliile pentru efectul general? Detaliile contribuie masiv la efectul în ansamblu. Aproape că poţi crea impresia unui produs complet nou doar lucrând la detalii. Într-adevăr, detaliile îţi spun cărei epoci sau generaţii aparţine un automobil. Ele nu numai că oferă maşinii o imagine, dar spun multe despre epoca tehnologiei lor. Accentele Chrome sunt de mult timp o temă principală a mărcii. Dar prin Black Line oferim noului Countryman o alternativă interesantă. Această variantă de echipament transformă toate elementele cromate cu negru strălucitor, ceea ce conferă întregului exterior o mai mare sportivitate şi modernitate – în special în combinaţie cu noua culoare Sage Green.

MINI Countryman (detaliu far-spate)

Anul acesta, o versiune full electrică a ajuns pe piaţă. O parte din stilul acestui model se va regăsi şi la modelul plug-in hybrid MINI Countryman SE? Prin Countryman SE, preluăm poziţia de lider de la modelul Cooper SE. Aşadar, există o emblemă E pe clapeta de încărcare din faţă stângă şi un S – care reprezintă motorul Cooper S – în Electric Yellow pe grila frontală. De asemenea, am făcut ca inima parţial electrică a maşinii să fie vizibilă şi la interior. Panoul de instrumente complet digital este deosebit de important în ceea ce priveşte modernizarea sistemului de propulsie în habitaclu. Cu toate acestea, elementele de proiectare specifice sistemului de propulsie nu ar trebui să umbrească conceptul general; clientul decide în primul rând să cumpere o experienţă.

MINI Countryman (prezentare duală)

Ce ne spune noul Countryman despre viitorul mărcii? Ceea ce Countryman arată deja şi ceea ce căutăm să construim în viitor este “simplificarea” drept principiu de bază. Simplificarea stilului este un prim pas în această direcţie. Apoi vine reducerea funcţională. Pe viitor dorim ca oamenii să vadă MINI ca pe o experienţă. În acest caz, simplificarea, eliminarea lucrurilor, este esenţială pentru noi. Dar aceasta nu înseamnă în niciun caz să lipsească. Mai degrabă, eliminarea creează spaţiu pentru afectivitatea maximă. În viitor considerăm MINI un fel de “partener”. Această abordare personală este despre MINI: clientul trebuie să se vadă în MINI şi să poată construi o conexiune chiar mai puternică decât în prezent.

MINI România

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here