MINI Cooper SE, conceput să fie netru CO2

MINI Cooper SE

MINI Cooper SE înseamnă mobilitate fără emisii locale. Un aspect de care urmează să se țină cont la prezentarea pentru presă a noului model, totul fiind orientat spre dezvoltarea durabilă. O prezentare internaţională a modelului full electric care va fi realizată într-o manieră neutră din punct de vedere al CO2. Drive testele cu energie 100% verde, planificarea constantă a evenimentelor cu economie de resurse şi plăţile compensatorii pentru proiectele certificate de protecţie a climei fac posibilă reducerea la zero a amprentei ecologice a noului MINI Cooper SE.

MINI Cooper SE

Lansarea internaţională pentru presă a noului #MINI Cooper SE va avea loc în ianuarie 2020 la Miami (Florida). Aici, întreaga flotă de test poate fi alimentată exclusiv cu energie electrică provenită din surse regenerabile. Aceasta oferă jurnaliştilor posibilitatea de a-şi efectua drive testele şi sesiunile foto şi video fără nici un fel de emisii. Emisiile CO2 generate de sosirea şi plecarea echipei MINI şi a jurnaliştilor din lumea întreagă sunt compensate prin achiziţia de certificate de mediu. Compensaţii vor fi plătite şi pentru toate celelalte gaze cu efect de seră ce nu pot fi evitate în legătură cu evenimentul. Certificatele cumpărate în acest scop vor aduce beneficii pentru un proiect de energie eoliană din America de Sud, ales în conformitate cu cele mai înalte standarde internaţionale.

MINI Cooper SE

Încasările din cumpărarea certificatelor de mediu vor fi folosite pentru extinderea fermei eoliene din Peralta (Uruguay). Acolo, 25 de turbine eoliene vor acoperi necesarul de energie electrică pentru aproximativ 50.000 de gospodării. Ferma eoliană a fost recunoscută ca proiect de pionierat de către Programul Zofnass pentru Infrastructură Durabilă la Universitatea Harvard. Aceasta contribuie la creşterea suplimentară a cotei de energie regenerabilă în mixul energetic din Uruguay şi astfel susţine planul ţării de a obţine neutralitate climatică integrală până în 2030. În plus, este sprijinit şi un proiect pentru utilizarea energiei eoliene în sudul Argentinei.

MINI Cooper SE

În regiunea Patagonia, cea mai mare uzină de acest fel a ţării, acoperind o suprafaţă de aproximativ 1.500 de hectare şi folosind 43 de turbine eoliene, furnizează energie electrică neutră climatic în reţeaua naţională. Noul MINI Cooper SE este propulsat de un motor electric de 135 kW/184 CP, care îl accelerează de 0 la 60 km/h în 3,9 secunde şi de la 0 la 100 km/h în 7,3 secunde. Bateria litiu-ion de înaltă tensiune are dimensiuni compacte, este localizată în podeaua maşinii şi permite o autonomie de 235-270 de kilometri. O priză casnică obişnuită este suficientă pentru încărcare, dar alternativ este disponibil şi un panou MINI ELECTRIC (Wallbox). Mai multe detalii despre modelele MINI sunt disponibile AICI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here