Oliver Heilmer, despre noul model MINI!

0
730
Oliver Heilmer (Director MINI Design)

MINI a prezentat zilele trecute ultima generaţie de modele, accentul fiind pus pe design-ul cu referințe clasice și posibilitățile de personalizare fără precedent. Cum astăzi automobilele MINI au devenit un simbol al condusului în mediul urban, în combinație cele înalte standarde de tehnologie și calitate, vă invit să parcurgeți un interviu cu Oliver Heilmer, responsabilul cu dezvoltarea liniei de design în cadrul mărcii britanice.

Oliver Heilmer (Foto: MINI/BMW România)

Ce reprezintă noul model MINI? În primul rând, noul model este un MINI authentic, el câştigând mai mult în personalitate şi substanţă. Sub conceptul “Purify”, am rafinat şi am subliniat toate acele lucruri care fac din MINI ceea ce este: calitate, modernitate şi identitate. Aici, a fost important pentru noi şi să realizăm o diferenţiere şi mai mare între diferitele variante de motor. Pentru prima dată, nu există un design specific pentru MINI One, iar Cooper, Cooper S, Cooper SE şi John Cooper Works se pot distinge clar unul de celălalt.

Care a fost abordarea în dezvoltare? – MINI are o istorie grozavă. Aceasta înseamnă că nouă, la MINI Design, ni se încredinţează în mod repetat sarcina fascinantă de a găsi echilibrul corect între tradiţie şi viitor. Ce lucruri păstrezi, ce regândeşti? Aici, o strategie importantă pentru noi a fost o “reducere” intenţionată la aspecte esenţiale, astfel încât să ne putem concentra pe elemente specifice şi să le sporim prezenţa vizuală. Cu noul model, revoluţia este în detaliu. Ne-am propus să modernizăm, păstrând în acelaşi timp substanţa consacrată a maşinii.

Oliver Heilmer (Foto – MINI/BMW România)

Care sunt caracteristicile de design? Revoluţiile la MINI încep adesea cu teme legate de culoare şi materiale. Cu acoperişul Multitone – un design alcătuit din mai multe culori – facem o declaraţie stilistică reală şi un  pas în dezvoltarea designului acoperişului cu culoare de contrast. Astfel, fiecărui client i se oferă un exemplar unic de automobil; nici că se poate ceva mai individual de atât. Mai mult, suntem primul producător auto care oferă acest tip de design pentru acoperiş. O altă caracteristică a exteriorului sunt noile roţi radiale de 18 ţoli. Grupul de instrumente digitale de pe coloana de direcţie şi instrumentul central emblematic cu o interfaţă de utilizator complet nouă indică direcţia către era digitală a mărcii. O caracteristică a automobilului este utilizarea materialului 100% reciclat pentru suprafeţele scaunelor sport în noul design Light Checkered.

Ce ne spune noul MINI despre viitor? Principiul reducerii va juca un rol major în conturarea viitoarei imagini a MINI. La urma urmei, credem că, în această lume din ce în ce mai complexă, va deveni din ce în ce mai important să ne concentrăm asupra aspectelor esenţiale. Nu vedem reducerea ca “a face ceva fără un detaliu”. Mai degrabă, eliminând lucrurile neesenţiale ne permite să le evidenţiem şi să le subliniem în cel mai bun mod pe cele rămase. În ochii noştri, reducerea reprezintă o alegere clară – pentru elemente care vor beneficia apoi de toată pasiunea noastră, atenţia pentru detalii şi competenţă. Detalii MINI AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.