MINI, ediție limitată “Paddy” Hopkirk MBE

0
142
MINI Paddy Hopkirk

MINI Paddy Hopkirk Limited Edition a fost livrată legendarului pilot irlandez de raliuri Patrick “Paddy” Hopkirk MBE, acesta fiind primul din Marea Britanie care intră în posesia acestui automobil. Denumit în onoarea lui, autoturismul – realizat în ediție limitată – marchează aniversarea triumfuluipilotului în Raliul Monte Carlo din anul 1964, un succes reușit la bordul unui clasic Morris Mini Cooper S Mk1.  Când a fost întrebat ce înseamnă ediția specială pentru el, Paddy a spus: “Sunt atât de măgulit să am un MINI numit în onoarea mea. Motorsportul a rămas cu mult în urma mea, iar victoria mea în Raliul Monte Carlo să fie rememorată în acest fel este o mare onoare”.

Morris Mini Cooper S (Paddy Hopkirk)

“Designerii constructorului britanic de automobile premium – MINI – au făcut o treabă minunată, autovehiculele ediției limitate prezentându-se cu numeroase caracteristici, la fel precum clasicul Mini pe care l-am dus la victorie, cu numărul 37, dunga capotei și culorile – îmi amintește de zilele mele foarte norocoase și de amintiri minunate”, completează fostul pilot de curse. Ediția limitată Paddy Hopkirk se bazează pe MINI Cooper S cu trei uși și este disponibilă cu transmisie automată sau manuală.

Motorul oferă o putere de 178 CP și un cuplu de 280 Nm, atingând 0-100 km/oră în doar 6,7 secunde (6,8 secunde cu transmisie manuală). În cel privește pe legendarul pilot irlandez, Patrick “Paddy” Hopkirk a obținut prima victorie la volanul clasicului Mini Cooper S cu numărul 37 la raliu monegasc din anul 1964. Conducând mica mașină britanică și avându-l drept navigator pe englezul Henry Liddon, Hopkirk a s-a impus în fața concurenților cu mașini cu motoare semnificativ mai mari.

MINI Cooper S (Limited Edition)

Amintind de Raliul Monte Carlo și de victoria sa, Paddy a adăugat: “Toată lumea voia să câștige Raliul Monte Carlo, a fost un eveniment foarte strălucitor, așa că, atunci când m-am alăturat British Motor Corporation, mașina a apărut și a surprins lumea. A devenit o luptă precum cea dintre David și Goliat, întruchipat de alți producători auto care cheltuiseră o avere pentru a încerca să câștige evenimentul. Am fost învinși de marile mașini americane pe linia dreaptă, dar i-am depășit pe tronsoanele virajate”. Detalii aici: MINI

Mai multe informații aici: EXPLORE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here