MINI x Paul Smith, o nouă colaborare creativă

0
224
MINI x Paul Smith

MINI și designerul Paul Smith au anunțat cea de-a doua lor colaborare, după cea din anul 1999. Nu numai că ambele sunt brand-uri britanice – cu o puternică tradiție puternică – dar împărtășesc și un angajament față de dezvoltarea durabilă, asigurându-se totodată că produsele lor fac din viitor un loc mai bun. Cele două mărci s-au angajat dintotdeauna să utilizeze resursele disponibile în mod responsabil și să aibă un impact maxim. În această nouă fază a colaborării lor, cele două mărci vor intra într-un dialog creativ, lucrând împreună pentru a dezvolta soluții de proiectare cu un accent și mai puternic pe dezvoltare durabilă.

MINI x Paul Smith

Ideea centrală din spatele primului Mini se baza deja pe un principiu durabil. Conceput în mijlocul crizei petrolului, era o mașină de familie care oferea spațiu maxim și plăcerea condusului, reducând în același timp utilizarea materialelor și a resurselor. Clasicul Mini a arătat cât de mult poți face cu mai puțin – înainte ca cineva să vorbească despre dezvoltare durabilă. Reducerea a fost un aspect-cheie la acea vreme și, prin urmare, a făcut parte din starea de spirit MINI încă din primele zile ale mărcii. “Conceptul de dezvoltare durabilă al primului Mini îl ducem în viitor prin MINI Vision Urbanaut – viziunea noastră pentru un model MINI spațios și multifuncțional”, menționează Oliver Heilmer (Directorul MINI Design).

“De asemenea, oferă spațiu maxim într-o amprentă mică. Și este mai versatil ca niciodată. Mai mult, interiorul încorporează materiale complet reciclate și am evitat cu totul pielea și cromul”, completează executivul MINI. “Cheia pentru multe dintre cele mai emblematice exemple de design este simplitatea”, adaugă Sir Paul Smith. “Cu alte cuvinte, este vorba despre ceea ce lași deoparte, nu despre ceea ce adaugi. Gândirea în modă este similară. Pentru Paul Smith, ca și pentru MINI, dezvoltarea durabilă a fost dintotdeauna un mod natural de abordare a lucrurilor, chiar înainte ca acest cuvânt să fie pe buzele tuturor. Am căutat mereu o abordare responsabilă a materialelor și a condițiilor de producție. Utilizarea ambalajelor reciclate, reducerea deșeurilor de țesături și alimentarea magazinelor noastre cu surse regenerabile de energie sunt doar câteva dintre măsurile pe care le-am introdus și ne uităm în permanență la modalități prin care putem face mai mult.”

MINI x Paul Smith & Oliver Heilmer

Pentru Oliver Heilmer, colaborarea este următorul pas logic: “Suntem atrași unii de alții de asemănările noastre și apoi ne inspirăm și ne îmbogățim reciproc prin diferențele dintre lumea modei și industria auto. Pentru că nu există viitor fără dezvoltare durabilă”. În final, trebuie să menționăm că Sir Paul Smith este unul dintre cei mai importanți designeri din Marea Britanie. Renumit pentru estetica sa creativă, care combină tradiția și modernitatea, designer-ul a inițiat colaborarea la sfârșitul anilor ’90, atunci când a colaborat cu constructorul britanic de automobile premium pentru a realiza o ediție specială a clasicului Mini. Mașina a fost vopsită într-o nuanță de albastru – imaginat de Sir Paul – și folosea jante din aliaj. Detalii aici: MINI

Mai multe informații aici: EXPLORE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here