MINI şi impactul mărcii asupra mediului!

0
107
MINI și impactula supra mediului

Constructorul MINI face parte din categoria companiilor care se preocupă de protecția și dezvoltarea durabilă a mediului natural. Reducerea emisiilor de CO2 pe tot ciclul de viaţă, inclusiv în relaţia cu furnizorii, economie circulară şi utilizarea materialelor reciclate.

Aplicație MINI (foto BMW Group)

Dezvoltarea durabilă este definitorie pentru BMW Group, asumată ca obiectiv strategic de marketing şi defineşte toate proiectele şi mărcile grupului. În acest context MINI prezintă într-un film scurt principalele direcţii asumate pentru dezvoltarea durabilă. Marca merge mult dincolo de obiectivul de a trece pe un portofoliu exclusiv de modele electrice după 2030. Ea urmărește reducerea impactului asupra mediului.

Dezvoltare

Un pas important îl reprezintă trecerea mărcii MINI la un portofoliu de modele exclusiv electrice după 2030. Compania urmăreşte reducerea emisiilor CO2 pe tot ciclul de viaţă, nu doar pe faza de utilizare – preocupare esenţială BMW Group. O direcție asumată prin aderarea la obiectivele de limitare a încălzirii globale cu 1,5 grade prin măsuri cuantificabile. Iar aici poate fi menționată iniţativa „Science Based Targets”.

De exemplu, producţia Cooper SE foloseşte energia furnizată de 11.500 de panouri solare montate pe acoperișul fabricii din Oxford. Comparativ cu un Cooper S, producţia Cooper SE generează sensibil mai multe emisii CO2. Pentru că automobilul electric este mai eficient pe faza de utilizare, nivelul emisiilor se echilibrează în 30.000 km de utilizare. De asemenea, impactul asupra mediului este urmărit şi în relaţia cu furnizori.

Utilizarea

O direcţie importantă în dezvoltarea durabilă o reprezintă utilizarea eficientă. În acest context, aplicaţia MINI pentru telefoanele mobile va juca un rol tot mai important. Momentan permite funcţii precum deblocarea maşinii, verificarea nivelului de încărcare sau precondiţionarea/controlul sistemului de aer condiţionat pentru automobilele electrice. Cu aplicația MINI Sharing utilizatorii pot oferi automobilul sau folosi alte vehicule.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.