MINI prezintă conceptul Vision Urbanaut!

0
446
MINI Vision Urbanaut

MINI Vision Urbanaut era dezvăluit publicului în noiembrie 2020 prin intermediul unei prezentări virtuale. Astazi, BMW Group dezvăluie o versiune reală a automobilului care permite publicului să se apropie de conceptul de spațiu. O prezentare oficială care va avea loc pe 1 iulie 2021 la conferința DLD Summer de la München.

Planșă bord MINI Vision Urbanaut (foto: MINI)

“Considerăm că este responsabilitatea noastră să dezvoltăm caracteristicile unice ale mărcii în viitor”, spune Bernd Körber (Director MINI). “Am dezvoltat prin MINI Vision Urbanaut un concept al modului în care putem duce atributele mărcii în viitorul mobilităţii. Conceptul aduce spaţiul personal al utilizatorului în automobil şi deschide numeroase posibilităţi, precum experimentarea libertăţii «Wunderlast».

Extinderea mobilității

Marca îşi vede viitorul ca pe un facilitator şi însoţitor pentru vremuri de neuitat, denumite “momente MINI”. “Ce fel de experienţe vreau să am cu automobilul meu?” este întrebarea inspirată de platforma MINI Vision Urbanaut. Răspunsul la întrebare este încapsulat de momentele MINI “Chill”, “Wanderlust” şi “Vibe”. Aromele, sunetul şi iluminarea ambientală vin să îmbogăţească starea iniţiată de momentul MINI.

Momentul Chill te invită să respiri şi să te opreşti, savurând momentul. Maşina devine un refugiu, un adăpost în care vă puteţi relaxa sau lucra cu o concentrare deplină. În timp ce bancheta oferă poziţii de şezut şi întindere, sistemul Loop are un aspect inspirat de un baldachin. În zona centrală, instrumentul circular se pliază pentru a deveni o lampă de masă. Astfel, sunt eliminate afişajele care amintesc de mediul în care se află.

Dezvoltare durabilă

Vision Urbanaut se concentrează şi asupra dezvoltării durabile, aspect văzut şi experimentat în diferite opțiuni ale automobilului. Punctul de plecare al conceptului a fost “Utilizarea inteligentă a spaţiului” pentru care marca este renumită. Deşi Vision Urbanaut are o lungime de 4,46 m, înălţimea îi permite să ofere un spaţiu interior care poate fi utilizat diferit. Astfel, pasagerilor li se oferă o ușurință de mișcare total nouă.

Detaliu interior MINI Vision Urbanaut (foto: MINI)

Vision Urbanaut îşi propune şi să utilizeze resursele în mod responsabil. Pentru aceasta, echipa s-a concentrat pe reducerea constantă a numărului de componente. Acest lucru a fost realizat prin funcţionalitate dublă a diferitelor componente. Tabloul de bord se poate transforma într-un pat, în timp ce afișajul central poate devenbi o lampă elegantă. În interior nu se utilizează crom sau piele, abordare lansată și viitorelor GENERAȚII.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.